Kulturminne

Norsk utvandrermuseum

Ligger langs Gudbrandsdalsleden
Norsk utvandrermuseum

Adresse

Ingrid Semmingsens veg 10,
2312 Ottestad

E-post

migrasjon@annomuseum.no

Tlf

62 57 48 50

Web

https://utvandrermuseet.no

Avstand

1 km

Åpent

Tirsdag–Fredag 09.00–15.00
Mandag, lørdag, søndag: Stengt
Museet holder stengt i vinterhalvåret.

Norsk utvandrermuseum har et av landets største samlinger knyttet til emnet migrasjon, med spesielt vekt på den norske historien om utvandring og hjemvandring. Museet består av et friluftsmuseum og en museumsbygning med utstillinger og forskningssenter.

Friluftsmuseet består av syv bygg, og en vandring her viser deg livet til de norske nybyggerne i den amerikanske Midtvesten i perioden fra ca. 1870-1920. Foruten bolighus og uthus inkluderer det også en skolestue og en kirke. Den norske utvandringens minnekirke, bygd i Minnesota i 1896, er et naturlig midtpunkt. Du får muligheten til å reise inn i utvandringshistorien i den norskamerikanske Midtvesten cirka 1900. Bygningene skaper også en kulisse for fortellingen om utvandring til andre steder og andre land, for eksempel byer som New York og Seattle eller land som Argentina og Australia.

Denne nettsiden benytter seg av informasjonskapsler, også kalt «cookies». Cookies er digitale fotspor som gjør Pilegrimsledens nettside best mulig for deg. Les mer om personvernet her.
Les mer om personvernet her.