Pilegrimsleden | Kongsvold Fjeldstue
Overnatting

Kongsvold Fjeldstue

Ligger langs Gudbrandsdalsleden
Kongsvold Fjeldstue er et historisk hotell med tradisjon fra 1100 tallet. De eldste bygningene på stedet er fra 1720. Kongsvold har 32 gjesterom, flere møterom, hyggelige salonger og peisestue og en spisesal der det har vært servert mat hvert år siden 1720. Frokost, lunch og middag serveres i spisesalen på fjellstua.

Nett

www.frich.no/kongsvold-fjeldstue

E-post

kongsvold@frich.no

Telefon

+47 476 70 653

Adresse

Dovrevegen 3663, Dovrefjell, 7340 Oppdal

Pris

Pilegrimsovernatting - enkel standard kr 500. Overnatting med frokost fra kr 745 til kr 1245. Middag fra kr 395. Sengesett for pilegrimer - kr 200, laken til kr 50 er obligatorisk pga korona/covid-19.

Åpent

Åpner 21. mai 2021

Avstand

Pilegrimsleden går gjennom Kongsvoldtunet

Alt på 1100-tallet ble det etablert sælehus, den tids selvbetjeningshytter, på fjellovergangene for å gjøre turen over fjellet tryggere for vegfarende. Sælehusene ble utviklet til fjellstuer og Kongsvold fikk status som fjellstue i 1670.

Opprinnelig lå Kongsvold to km lenger nord i Drivdalen, men etter at et ras skadet ett av husene i 1710 ble Kongsvold flyttet til dagens plassering. Navnet ble gitt av Fredrik lV i 1704, da han besøkte Kongsvold på sin kroningsferd mot Nidaros.

I desember 1718, under den Store nordiske krig ble Kongsvold og de andre fjellstuene over Dovrefjell brent ned til grunnen av norske soldater. Slik skulle de hindre general Armfeldt og Karolinerne å komme seg over fjellet. Kongsvold ble bygd opp igjen i 1720 og de eldste husene på stedet regnes å være fra denne tiden. Mye har skjedd siden den gang og Kongsvold er utviklet fra å være en enkel skysstasjon til å bli en komfortabel fjellstue.

Kongsvold tilbyr i dag overnatting i 32 rom med dusj og wc. Fjellstua har spisesal til 72 gjester, peisestue og salonger. Kjøkkenet er kjent for sin gode mat og Kongsvold Fjeldstue har fått flere utmerkelser for matstellet sitt, og er representert i flere matbøker, bl.a «50 beste spise- og overnattingssteder i Skandinavia»

Hotellet er fra sommeren 2020 driftet av Frich`s, som vil fortsette å ønske gjester og pilegrimer velkommen til vakre Kongsvold. Frich`s vil også gjenåpne Kroa for både veifarende og gående denne sommeren.

Kongsvold har egen pilegrimsovernatting. To 4-sengsrom med dusj og WC på korridoren og med et lite kjøkken pilegrimene kan benytte, samt to rom med 2 senger i hvert rom. I tillegg til dette også ett mindre hus, med 2 soverom med en køye på hvert, i tillegg til felles dusj/wc, men i dette huset er det ikke kokemuligheter. Denne sommeren er det grunnet corona obligatorisk å leie laken.

Alle pilegrimer er selvsagt hjertelig velkommen til å kjøpe måltider inne på hotellet.

Denne nettsiden benytter seg av informasjonskapsler, også kalt «cookies». Cookies er digitale fotspor som gjør Pilegrimsledens nettside best mulig for deg. Les mer om personvernet her.
Les mer om personvernet her.