Overnatting

Kongsvold Fjeldstue

Ligger langs Gudbrandsdalsleden
Kongsvold Fjeldstue er et historisk hotell med tradisjon fra 1100 tallet. De eldste bygningene på stedet er fra 1720. Kongsvold har 32 gjesterom, flere møterom, hyggelige salonger og peisestue og en spisesal der det har vært servert mat hvert år siden 1720. Frokost, lunch og middag serveres i spisesalen på fjellstua.

Adresse

Dovrevegen 3663, Dovrefjell, 7340 Oppdal

Telefon

+47 476 70 653

Åpent

Åpen fra 19. mai

Pris

Pris pr person/seng i Pilgrimshuset Trollheim: kr. 650,- pr person.
Frokost og middag kan kjøpes som tillegg.
Overnatting i standard rom med dusj & toalett, samt frokost: fra kr. 895,- pr person.
Sengesettpakke : kr. 220,-pr person.

Bestilling

Kun online bestilling,
Booking-kode: PILGRIM, (må bookes for en og en person)

Avstand

Pilegrimsleden går gjennom Kongsvoldtunet

Tog

SJ Nord har flere avgang daglig både i retning Oslo og i retning Trondheim.
Billett må bestilles på forhånd for at toget skal stoppe. Billetter bestilles på appen https://entur.no
For rutetider: se https://www.sj.no/rutetabeller/

Taxi fra Ryphusan?

Transport må bestilles minst 1 dag i forveien.
Telefon for bestilling: 72421205,
1-4 seter 750,-
5-8 seter 990,-
(P.S. Husk å oppgi at du skal ha Pilegrimsrabatt = oppgitte priser her)

Bagasje?

Vi kan ta sekken for deg, over fjellet til Ryphusan eller til Smegarden. NOK 600,- for inntil 2 sekker. Eller etter avtale.
Bestill på 911 43651.

Alt på 1100-tallet ble det etablert sælehus, den tids selvbetjeningshytter, på fjellovergangene for å gjøre turen over fjellet tryggere for vegfarende. Sælehusene ble utviklet til fjellstuer og Kongsvold fikk status som fjellstue i 1670.

Opprinnelig lå Kongsvold to km lenger nord i Drivdalen, men etter at et ras skadet ett av husene i 1710 ble Kongsvold flyttet til dagens plassering. Navnet ble gitt av Fredrik lV i 1704, da han besøkte Kongsvold på sin kroningsferd mot Nidaros.

I desember 1718, under den Store nordiske krig ble Kongsvold og de andre fjellstuene over Dovrefjell brent ned til grunnen av norske soldater. Slik skulle de hindre general Armfeldt og Karolinerne å komme seg over fjellet. Kongsvold ble bygd opp igjen i 1720 og de eldste husene på stedet regnes å være fra denne tiden. Mye har skjedd siden den gang og Kongsvold er utviklet fra å være en enkel skysstasjon til å bli en komfortabel fjellstue.

Kongsvold tilbyr i dag overnatting i 32 rom med dusj og wc. Fjellstua har spisesal til 72 gjester, peisestue og salonger. Kjøkkenet er kjent for sin gode mat og Kongsvold Fjeldstue har fått flere utmerkelser for matstellet sitt, og er representert i flere matbøker, bl.a «50 beste spise- og overnattingssteder i Skandinavia»

Hotellet er fra sommeren 2020 driftet av Frich`s, som vil fortsette å ønske gjester og pilegrimer velkommen til vakre Kongsvold. Frich`s vil også gjenåpne Kroa for både veifarende og gående denne sommeren.

Kongsvold har egen pilegrimsovernatting. To 4-sengsrom med dusj og WC på korridoren og med et lite kjøkken pilegrimene kan benytte, samt to rom med 2 senger i hvert rom. I tillegg til dette også ett mindre hus, med 2 soverom med en køye på hvert, i tillegg til felles dusj/wc, men i dette huset er det ikke kokemuligheter.

Alle pilegrimer er selvsagt hjertelig velkommen til å kjøpe måltider inne på hotellet.

Lunsj kan kjøpes i Kroa vår på høysesong når den er åpen, resten av tiden kan man få dette i hotellets restaurant.

Middag serveres hver kveld i tidsrommet kl. 18.30 - 21.00.

En fast tre-retters meny, og vi anbefaler å bestille bord i forkant med mindre du har bestilt et opphold med middag – da er det automatisk reservert.