Overnatting

Klostergården, Tautra

Ligger langs St. Olavsleden
På klosterøya Tautra i Trondheimsfjorden finner du Klostergården, som både har gårdsbutikk, matservering, overnatting og gårdsbryggeri under samme tak.

Navn

Klostergården, Tautra

Åpningstider

Fra påske til jul

Telefon

+47 918 53 585

Priser

Enkeltrom: 950 kr inkl. frokost
Dobbeltrom: 1250 kr inkl. frokost
Pilegrimsmeny (2 retter): NOK 350
Matpakke: 150 kr

E-postadresse

post@klostergardentautra.no

Hjemmeside

www.klostergardentautra.no

Fasiliteter

Muligheter for klesvask.

Klosteret på Tautra ble bygget allerede i 1207 av cisterciensermunker, og bygde seg etter hvert opp til å bli ganske så mektig. På sitt største eide klosteret rundt 170 gårder, noen så langt unna som Levanger. Det var ikke før under reformasjonen at klosteret mistet sin posisjon, og kongen tok over eiendommen i 1537. Men kongen var en krigersk fyr, og snart måtte han selge unna gård etter gård for å finansiere krigføringen. Det tok ikke lange tiden før også klosteret ble lagt ned, og uten vedlikehold forfalt det fort.

Klostergården ble bygget på 1600-tallet, rett ved det gamle klosteret. De tømmerstokkene fra ruinene som fremdeles var i god nok stand ble benyttet i det nye gårdsbygget. I dag bor fire generasjoner på gården, som har vært i familiens eie siden 1808. Gården kan ta imot til sammen 130 spisegjester og 23 til overnatting. Maten lages fra grunnen, og gårdens bær og frukt kokes til syltetøy og marmelader, og selges i gårdsbutikken. Der selges også lokalmat fra hele Trøndelag, og såper og kremer laget av nonnene i det nye klosteret som ble etablert på øya i 2006.

Odelsgutten Jørn har også startet bryggeri på gården, som har vunnet heder og ære for flere av sine brygg. Blant annet har ølet Alstadberger, som er brygget etter gamle Stjørdalstradisjoner med røkt, lokalt malt, fått Spesialitet-merket. I dag brygger de 20 ulike typer og ca. 70 000 liter i året på gården, som både selges til enkeltbutikker rundt om i landet, i sin egen gårdsbutikk og på Vinmonopolet.