Spisested

Kistefos-Museet

Skandinavias største skulpturpark av samtidskunst, industrimuseum og kunsthall.

Nett

http://www.kistefos.museum.no/

E-post

post@kistefos.museum.no

Telefon

+47 613 10 383

Adresse

Samsmoveien 41, 3520 Jevnaker

Pris

100 kr

Åpent

26. mai - 6. okt. tirs.-søn. 11-17. Man. stengt

Avstand

1,2 km fra leden

Merk

Kafé og museumsbutikk

Kistefos-Museet omfatter industrimuseum, kunsthall og Skandinavias største skulpturpark av samtidskunst. Samlingen av skulpturer ligger i naturskjønne omgivelser og består av verk laget av kjente norske og internasjonale kunstnere. Parken består av 25 skulpturer i ulike varianter.

Lokalene til Kistefos Træsliberi, etablert i 1889, er i dag omgjort til industrimuseum. Her fortelles historien om arbeidet og det sosiale livet på tresliperiet og området rundt. I en nyere sliperibygning finner man i dag Kunsthallen. Her vises tematiske utstillinger som har som mål å være dynamiske og spennende.

Kafé Consulen ligger idyllisk til inne på museumsområdet. Menyen er rikholdig og kan nytes inne i konsulens stuer eller på kafeens uteområde.

Foto: All of Nature Flows Through Us er laget av kunstneren Marc Quinn (f.1964). Skulpturen er plassert midt i elven ved Kistefossens utløp. © Kistefos-Museet

Denne nettsiden benytter seg av informasjonskapsler, også kalt «cookies». Cookies er digitale fotspor som gjør Pilegrimsledens nettside best mulig for deg. Les mer om personvernet her.
Les mer om personvernet her.