Overnatting

Husmannsplassen Skomakerbakken

Ligger langs Gudbrandsdalsleden
Bente Fekene
Husmannsplass i skogen på Tangen

Adresse

Ekebergveien 791, 2337 Tangen

Telefon

+47 959 80 968

Pris

Kr.150 per seng. Kr. 50 for telt.

Åpent

Mai - September

Avstand

100 meter fra leden

Merk

Ubetjent herberge. To hytter med fire rom fordelt på 13 sengeplasser. Ta med sovepose. Enkelt kjøkken med propan. Felles stue. Selvhushold. Utedo og utvendig vannpost. Telting mulig.

Skomakerbakken var en gang husmannsplass under Østby gård.

Stedet har ikke innlagt vann og strøm og det er enkle fasiliteter. I selve Husmannsstua er det tre soverom, henholdsvis med dobbeltseng (for evt. par), familieseng og enkeltsenger. I tillegg er det kjøkkenkrok med kjøkkenutstyr, propanovn og en felles stue. Ute er det tilrettelagt for kroppsvask (ikke dusj) i et utendørs, enkelt ”baderom” med dusjforheng. Du kan varme vann på propanovnen.

I hytta, som kalles Berget, er det tre køyesenger i flersengsrom. Gjestene deler kjøkken og andre fasiliteter med Husmannsstua. Vertskapet på Østby gård sørger for at det er tilgang til ved, propan og vann for de som overnatter. Ta kontakt med dem dersom det er noen spørsmål.

Totalt er det 13 senger.

På tunet er det også en grillhytte med bålplass, der du kan hvile mens du kjenner nærheten til naturen, skogen og dyrelivet. Hva med å sitte utendørs i solnedgangen og speide etter elg og rådyr? Det går dyretråkk i skogen rett ved husene.

Merk: Mat/proviant kan kjøpes på Spar på Tangen, fire km før Skomakerbakken.

Hund er tillatt, og de har hundegård.

Nærmeste pilegrimssenter er pilegrimssenter Hamar

tlf: 474 78 266 / E-post: hamar@pilegrimssenter.no