Overnatting

Hellberg herberge

Ligger langs St. Olavsleden
Hellberg herberge ligger fint til mellom frukt-og bærhagene på gården Hellberg ved Trondheimsfjorden. Her kan kveldssola skinne til 22-23 -tida på kvelden, og du får et flott vidsyn over Trondheimsfjorden.

Åpent

Hele året ved bestilling

Priser

Frokost: NOK 100,-
Lunchpakke m/drikke NOK 75,-
Bagasjetransport: NOK 100,-

Website

www.frosta-fjordbuer.no

Facebook

https://www.facebook.com/pages/Frosta-Fjordbuer/169817213055765

Kontaktpersoner

Anne-Grete og Per Arne Myraunet

Nyt utsikten blant eplerankene på Hellberg Gård
Foto: Lisa Skjellfjord
Egenprodusert eplejuice
Foto: Lisa Skjellfjord

Hellberg er en liten gård som kom inn i slekta i 1918, da Ida Kaspara og Johan Arnt Myraunet kjøpte bruket på det frie marked. De var troende mennesker som var med i den Haugianske bevegelse, og de var opptatt av å ha ”Guds velsignelse” over liv og virke. Det aspektet over livet/livssyn har fulgt med i slekta fram til i dag.

Johan Arnt og Ida begynte tidlig med bringebærproduksjon for salg, som de dro med båten til Trondheim for å selge på torget der. Det ble nok bærebjelken for å berge gården i de harde 20 og tredveåra som fulgte. Det har siden den gang vært tradisjon med bærproduksjon( jordbær og bringebær) her, og det har de siste årene blitt utvidet med fruktproduksjon. Det er et eget frukt- og bærpresseri på gården, og det er et gårdsutsalg her, hvor det selges egenprodusert honning, konfekt, foredlede frukt og bærprodukter, i tillegg til eplejuice.

I 1996 startet vi en liten reiselivsbedrift, som idag består av 6 fjordbuer, ca. 25 caravan-/bobil-/teltplasser , småbåthavn og 8 båter til utleie. I tillegg er Mastua på gården restaurert og blir brukt som overnattingsplass til turister. Den har ett soverom(<3 sengepl.) + 1 sovepl. på loftsgangen, i tillegg til at 2 kan ligge nede på stua. Fram til smia/ pilegrimshuset ovenfor eplehagen blir realisert (2016) er Mastua den som vil bli brukt til pilegrimer. Fjordbuene som i utgangspunktet har kun ukesutleie i høysessongen, kan også benyttes om det er ledig, er ønskelig eller nødvendig. Alle overnattingsenhetene har bad/wc og kjøkkenkrok.

Velkommen som pilegrim til Hellberg, som har et yrende liv i sommersesongen, hvor vi håper og tror du vil få en fin og minnerik opplevelse.