Overnatting

Gildesvollen Pilegrimsherberge - overnatting på en historisk plass

Ligger langs Gudbrandsdalsleden
Gildesvollen ligger rett ved Ringebu Stavkirke. Her finner du hvile, ro og stillhet i historiske omgivelser. Åpent 15 mai til 1 oktober

Adresse

Gråvåbakken 85, 2630 Ringebu

Pris

Fra 350 kr pr. pers.

Åpent

15 mai - 1 oktober

Avstand

Nær leden

Merk

Herberge / hytte. Delt dusj / wc. Selvhushold. Ha med sovepose/lakenpose og håndkle, Sengetøy og håndklede kan også leies for 175 kr. Butikk i Fåvang og Ringebu..

Web side

www.gildesvollen.com

Gildesvollen er fredet og ligger rett nedenfor Ringebu Stavkirke. Stedet var et hedensk samlingssted og seremonielt kultsted i førkristen tid. Tingsted i middelalderen. Hjelpekirkegård på1800-tallet, konfirmantsal og grendeskole/barnehage på 1900-tallet.

I dag eies tunet av det norsk-nederlandske vertskapet Tom Skånsar Borgersen og Janke Meijer. De er opptatt av småskala virksomhet, bærekraftig forbruk og tradisjoner: om vinteren lager de treskjæring på sitt verksted Tre & Tradisjon, om sommeren prioriteres tiden på bikubene som gir fantastisk honning og på arbeid i den store (kjøkken)hagen der det blomstrer og gror etter økologiske prinsipper. Mens Tom er en del borte på fugleregistreringer i fjellet, kan Janke være borte på budeiejobb. For pilegrimer er det uansett alltid mulig å overnatte på Gildesvollen.

Merk: Tidvis ubetjent herberge. Delt dusj/wc. Selvhushold. Ha med sovepose/lakenpose. Butikk i Fåvang og Ringebu.

Gildesvollen har ca 8 plasser. Kokemuligheter og selvbetjening. Større grupper (opptil 20 personer) etter egen avtale.

Dette overnattingsstedet er akkreditert og anbefalt av Nasjonalt Pilegrimssenter. Det har møtt samme krav og holder samme standard som overnattingsstedene langs Camino de Santiago og Via Francigena.