Overnatting

Geitungen fyr

Ligger langs Kystpilegrimsleia
Geitungen - en naturopplevelse i Skudeneshavns ytre havnebasseng lengst ut mot hav og brenning

Romoversikt finner du ved å klikke her. Geitungen fyr er tilgjengelig for overnatting i perioden fra mai til og med september. Fyret har 8 soverom derav 2 rom med tilsammen 8 senger er beregnet for booking av enkeltseng. For de resterende 6 rommene med 4 og 2 senger gjelder booking av hele rommet. Alle rommene har 1 seng med 1,5 bredde. Kode til nøkkelboksen får hos Haugesund Turistforening når du har bestilt. Ring 52715311 eller kontakt via e-post : haugesund@dnt.no.

HUSK: Ta med drikkevann!

For transport kontakt 481 52 353.

Betongfyret med de buede takene. Geitungen fyr ble automatisert og avfolket i 1994 og er nå fredet etter lov om kulturminner. Haugesund Turistforening driver fyret som turisthytte på linje med andre hytter som foreningen disponerer.

Geitungen fyr er et av de yngste fyrene i Norge. Det ble tent første gang i 1924, og erstattet da fyret på Skudenes som hadde vært i drift siden 1799. Hovedgrunnen for å bygge fyret var å sikre innseilinga til Boknafjorden, og faktisk var et nytt tåkesignal her i området en av hovedgrunnene til at fyret ble plassert der det står.

For mer informasjon

Den norske turisforening https://ut.no/hytte/10386/geitungen-fyr

Opplev Karmøy https://visitkarmoy.no/geitungen-fyr

Denne nettsiden benytter seg av informasjonskapsler, også kalt «cookies». Cookies er digitale fotspor som gjør Pilegrimsledens nettside best mulig for deg. Les mer om personvernet her.
Les mer om personvernet her.