Pilegrimsleden | Fredriksten festning
Kulturminne

Fredriksten festning

Ligger langs Borgleden
Fra landets viktigste festningsverk til dagens kulturelle og historiske landemerke - Fredriksten troner majestetisk over Halden.

Nett

https://www.visitoestfold.com/no/halden/Fredriksten-festning/

E-post

info@visithalden.com

Telefon

+ 47 69 19 09 80

Adresse

Generalveien, 1776 Halden

Åpent

Festningsområdet åpent året rundt. Se nett for museer, restauranter etc.

Avstand

Ved leden

Fra Fredriksten er det fantastisk utsikt over byen, fjorden – og langt inn over det som en gang var fiendeland.

Fredriksten festning ble påbegynt, som en direkte følge av at Norge mistet Bohuslän og Bohus festning til Sverige i 1658. Tre påfølgende angrep av svenskene mot Halden i perioden 1658-60 overbeviste danskekongen Fredrik III om behovet for en moderne og sterk grensefestning.

Festningen er en fantastisk arena for kulturarrangementer med internasjonale musikkfestivaler, bilutstillinger, idrettsstevner og små, intime teateroppsetninger.

Fredriksten festning byr på flere spennende museer. Både krigshistorisk, sivilt- og byhistorisk og Norges eldste bakeri og bryggeri.

Etter mørkets frembrudd vises festningens 350 år lange historie som et lysspill på murene til Østre kurtine og Øvre magasin i Indre festning.

Det er flere restauranter og cafeer samt overnatting tilknyttet festningen.

Denne nettsiden benytter seg av informasjonskapsler, også kalt «cookies». Cookies er digitale fotspor som gjør Pilegrimsledens nettside best mulig for deg. Les mer om personvernet her.
Les mer om personvernet her.