Pilegrimsleden | Falstadskogen
Kulturminne

Falstadskogen

Ligger langs St. Olavsleden
Ikke langt fra Falstadsenteret ligger Falstadskogen. Det er antatt at over 200 ble henrettet her i skogen, men det er en usikkerhet knyttet til antall og identitet. Å vandre i skogen her er en sterk opplevelse.

Adresse

Falstadvegen 59, 7624 Ekne

Telefon

+47 74 02 80 40

Web

https://falstadsenteret.no/

Falstadsenteret i Levanger er et minnested og nasjonalt senter for andre verdenskrigs fangehistorie og menneskerettigheter. Ikke langt fra Falstadsenteret ligger Falstadskogen. I perioden 1942–43 ble over 200 fanger henrettet og lagt i massegraver her. Etter krigen ble gravene gravd opp. Det er grunn til å anta at det fremdeles er graver i skogen som ikke er funnet.

Blant ofrene som ble henrettet i Falstadskogen var 43 nordmenn, 74 jugoslaver og over 100 sovjetiske borgere. Det nøyaktige antallet ofre er ukjent. Krigsfanger fra daværende Jugoslavia og Sovjetunionen utgjorde flesteparten av ofrene.

Miljøverndepartementet fredet i 1989 retterstedet og krigsgravplassen Falstadskogen med hjemmel i kulturminneloven. Falstadskogen er i dag et nasjonalt minnested.

Denne nettsiden benytter seg av informasjonskapsler, også kalt «cookies». Cookies er digitale fotspor som gjør Pilegrimsledens nettside best mulig for deg. Les mer om personvernet her.
Les mer om personvernet her.