Kulturminne

Domkirkeodden

Ligger langs Gudbrandsdalsleden
Fotoavd. Domkirkeodden
Domkirkeodden er både middelaldermuseum og folkemuseum, og den årlige Middelalderfestivalen er museets største arrangement.

Adresse

Strandvegen 100

Telefon

+47 62 54 27 00

E-post

domkirkeodden@annomuseum.no

Web

https://domkirkeodden.no

Åpent

23. mai - 21. juni kl. 11.00 -1 7.00. Alle dager unntatt mandag.
22. juni - 9. august kl. 10.00 -17.00. Alle dager.
10. august - 31. august kl. 11.00 - 17.00. Alle dager unntatt mandag.
5. - 6. september og 12. - 13. september kl. 11.00 - 17.00. Helgeåpent.

Distanse

Ved leden

Hamarkaupangen på Domkirkeodden var en middelalderby og et kirkelig sentrum. Her lå Hamarkatedralen, biskopens borg, St. Olavs kloster, urtehage, hospital og skole. På 1500-tallet gikk byen til grunne og store deler av borgen og domkirken ble ødelagt.

Domkirkeodden og Biskopen på Hamar hadde stor makt og utgjorde et senter mellom Oslo og Nidaros. Det er naturlig at mange, både pilegrimer og andre reisende ofte overnattet i St. Olavs kloster på Domkirkeodden. Domkirkeodden er fortsatt et naturlig knutepunkt for lokale og regionale vandringer.

I dag er Domkirkeodden ett av Norges største middelaldermuseer med domkirkeruinene som hovedattraksjonen. Opplev middelalderens Hamar, friluftsmuseet, utstillinger, berømt arkitektur og landets største økologiske urtehage.

Pilegrimer med gyldig pilegrimspass kommer gratis inn i Hamardomen og får inngang til resten av museet for kr. 50,-.

Denne nettsiden benytter seg av informasjonskapsler, også kalt «cookies». Cookies er digitale fotspor som gjør Pilegrimsledens nettside best mulig for deg. Les mer om personvernet her.
Les mer om personvernet her.