Overnatting

Blokkhuset

Ligger langs St. Olavsleden
90 meter over Jamtlandsvegen ligger Blokkhuset, en del av De Værdalske befestninger. Her kan du sove.

Booking

Ingen. Drop-inBlokkhuset ligger på en fjellknaus over Vaterholmen, mellom Sul og Vuku. Det er ingen strøm, ingen oppvarming og ikke innlagt vann. Men vannet i bekken er drikkbart. Inne i 2. etg er det benker, bord og sovebenker. Ta med sovepose og liggeunderlag. Det er også litt rett-i-koppen o.l. tilgjengelig for den sultne pilegrim samt kaffe og te (den siste butikken var jo på Åre ...). Maten lages på utendørs på bålpanne. Stedet har også utedo.

Når man går inn går man først ned til kjelleren. Der er det fuktig og mørkt. Opp trappa er det mye hyggeligere. Og du kan sove der, hvis du tør.

Stedet er fredet, så vær så snill og ikke gjør skade eller endringer på bygningen eller andre ting i nærheten, som f.eks piggtrådsperringene. De er også fredet.

Ingen forhåndsbestilling, her er det ubetjent og kun drop-in. Sovebenker finnes for minst 6 personer, og det er masse ekstra gulvplass.

Stedet er en del av Nasjonale Festningsverk og eies av Forsvarsbygg. Forening til bevaring av de værdalske befestninger tar seg av plassen.

Her kan du lese mer