Pilegrimskreppa Borgleden
Pilegrimskreppa er en frokost eller lunsjpakke laget med lokale, gode og ekte råvarer. En god matpakke forankret i den 1000-årige pilegrimstradisjonen med å spise det landskapet og årstiden har å by på. Den passer perfekt som kurs- og konferansemat, og kan tilpasses store og små arrangementer.
![](https://www.pilegrimsleden.no/assets/images/_1395x678_crop_center-center_none/BORGLEDEN_PILEGRIMSKREPPA-4.jpg)
Østfold har helt spesielle naturgitte forutsetninger for at maten her blir ekstra god! Bønder, fiskere, samlere og jegere har i tusener av år foredlet råvarene og skapt historier til maten som produseres her.
Maten i pilegrimskreppa er dyrket frem og produsert av lokale gründere. Råvarene er nøye valgt ut på grunn av sin kvalitet og særegne historie. Produsentene er stolte bærere av en sterk mattradisjon og vi håper smaken vil inspirere til å bli bedre kjent med Østfolds rike matfat.
Bestillingsinformasjon
For å bestille sender du en mail til annemarit.skarpnord@gmail.com
Du kan velge mellom to ulike varianter; en lunsjskreppe og en frokostskreppe.
I lunsjskreppa får du en dobbel, grov blings med godt brød og raust med pålegg. I tillegg får du noe søtt og en frisk drikke til - 245,- stk
I frokostskreppa får du en yoghurt med müsli, en liten smoothie og en scone - 155,-
Pilegrimskreppa lages av Skarpnord kafe i samarbeid med Borgleden Pilegrimssenter.
Møt lokalmatsprodusentene våre
![](https://www.pilegrimsleden.no/assets/images/Borgleden/_558x533_crop_center-center_none/Noisom.jpg)
Nøisom
Et steinkast fra Gamlebyen i Fredrikstad, blant brosteinsbelagte gater og historiske bygninger, ligger Nøisom bryggeri som har spesialisert seg på å lage brus med ekte ingredienser for å løfte enhver matopplevelse. Gamlebyens er en serie med friske og fruktige håndverksbrus, der tradisjon og kvalitet står i fokus.
![](https://www.pilegrimsleden.no/assets/images/_558x533_crop_center-center_none/RyggeMeieri_Utsalg.png)
Rygge meieri
Rygge Meieri er det eneste lokale meieriet i Østfold-regionen som produserer lokalmat på økologisk melk fra egen gård. Her ystes norske spesialoster for hånd og yoghurt lages på tradisjonsrik metode. Alle meieriproduktene er laget av økologisk melk fra tradisjonsrike Bjølsund Gård. Her går alle dyr på beite i hele sommerhalvåret. Med strandbeite mot Kurefjorden i sør og mot Vansjø i nord, lever kuene gode liv og spiser økologisk fôr som dyrkes lokalt på gården. Slikt blir det god melk av!
![](https://www.pilegrimsleden.no/assets/images/Borgleden/_558x533_crop_center-center_none/image0.jpeg)
Frøken Holm
Frøken Holm holder til på Greåker i Sarpsborg i det gamle administrasjonsbygget til «bakepapirfabrikken» Nordic Paper. Her produserer seks fulltidsansatte søtsaker som bl.a konfekt, kaker, muffins og cookies. Frøken Holm er opptatt av at ALLE kan nyte hennes godsaker, og lager derfor alle sine produkter uten gluten, og mange av produkter er også uten andre allergener som f.eks melk og egg.
![](https://www.pilegrimsleden.no/assets/images/Borgleden/_558x533_crop_center-center_none/Bilde-fra-bakeri-2.jpg)
Butterfly Bakeri og Konditori AS
Butterfly Bakeri og Konditori AS holder hus i store og moderne lokaler på Grålum i Sarpsborg, hvor de har vokst kontinuerlig siden oppstarten i desember 1981. Fagkompetanse og yrkesstolthet er viktige stikkord for de ansatte og håndverket er deres største suksessfaktor. Alt de selger blir bakt i deres lokaler på Grålum og i et marked hvor det finnes mer og mer halvfabrikat, koker de fortsatt din egen eggekrem, lager sin egen marsipan og baker alle kakebunner på huset!
![](https://www.pilegrimsleden.no/assets/images/Borgleden/_558x533_crop_center-center_none/Askim-Frukt-og-Baer.jpg)
Askim Frukt- og Bærpresseri
Askim Frukt- og Bærpresseri er et presseri som foredler frukt, bær, rabarbra, grønnsaker og rapsfrø til egne produkter. Deres historie strekker seg tilbake til 1936 og siden den gang har de utviklet og produsert ulike typer eplemost, bærsafter, geléer, syltetøy og rapsoljer basert på norske råvarer så langt det er mulig. Oppskriftene som brukes i dag er tradisjonelle, basert på sesongens råstoff. De har alltid vært opptatt av rene produkter, fremstilt på tradisjonelt vis fra modne råvarer. Fabrikken er sertifisert for trygg matproduksjon og de er Debio godkjent for økologisk produksjon.
![](https://www.pilegrimsleden.no/assets/images/Borgleden/_558x533_crop_center-center_none/IMG_5500.jpg)
Skaulund gård
Skaulund gård ligger i Varteig og har drevet med økologisk eggproduksjon siden 2007. De leverer til Nortura og har selvbetjent utsalg i Bryggerhuset på gården. Lykkelige høner slippes ut og de nyter det.
![](https://www.pilegrimsleden.no/assets/images/Borgleden/_558x533_crop_center-center_none/Skjermbilde-2024-11-12-210036.png)
Den sorte havre
På Tveter Gård i Våler i Østfold har det vært dyrket havre i mange hundre år, sannsynligvis tilbake til vikingtiden. Her bor familien Anstensrud, nøye og flinke gårbrukere, som liker å kunne fortelle nøyaktig hvor et produkt kommer fra og hvordan det er laget. Vi har ikke så mye til overs for at det meste som finnes av landbruksprodukter i Norge ikke er opphavesmerket og at mye av kornproduktene som selges i Norge er importerte fra land og dyrkingsforhold vi ikke vet noe om. Vi er heller ikke begeistret for bruken av sprøytemidler i matproduksjon og dyrker urkornet vårt 100% uten dette.