Omvisninger på pilegrimskonferansen 2025
Bli med på en omvisning i historiske omgivelser før konferansen! Omvisningene er inkludert i konferansebilletten. NB: Antallsbegrensing.
Vandring på Borgleden
25. mars (dagen før konferansen) kl. 15.30-19.00.
Vandring i landskapet mellom to middelalderkirker: Buss fra Scandic hotell i Sarpsborg klokken 15.30. Vandring fra Skjeberg kirke til Hornes skole. Buss fra Hornnes til Ingedal kirke. Musikkinnslag ved Sunniva Berg, kjent for sin tolkning av folkemusikk fra Østfold. Vi får høre mer om kirken og det blir enkel bevertning, før vi reiser tilbake til hotellet. Husk godt fottøy og klær etter vær. Kun 30 plasser. Foto: Thomas Andersen.
Omvisning på Borgarsyssel museum
26. mars (konferansedag 1) kl. 9.30-10.30.
På denne omvisningen blir du mer kjent med Olav Haraldsson sin historie knyttet til Sarpsborg. Hvordan tenker man seg at byen Olav den hellige grunnla i 1016 så ut? Og hvilken historie har Olavskapellet og Olavssøylen, som begge er del av museet? Kun 30 plasser.
Vandring på Olavs voll, Borgarsyssel museum
26. mars (konferansedag 1) kl. 9.30-10.30.
Bli med på en vandring på Olavs voll. Vollen har vært en del av byens historie fra 1000-tall og helt frem til vår tid. Dette blir en reise i tid og rom, og underveis får du ta del i den spennende historier om grunnleggelsen av byen Borg og vollen – bymuren som omkranset den. Kun 30 plasser.
Foredrag på Sarpsborg bibliotek
26. mars (konferansedag 1) kl. 9.30-10.30.
"Pilegrimer gjennom grenseland" – Gjennom grenseområdene i sør, dagens Bohuslen og Østfold, gikk noen av veifarene fra utlandet som pilegrimer på vei til Nidaros vandret på. I grenseområdene var det flere lokale valfartsmål. Her lå også steder som spilte viktige roller i St. Olavs historie og i Norges historie, noen av dem nesten glemt. Foredrag av Trond Svandal, historiker og arkivar. Kun 50 plasser.
Påmelding til omvisningene gjøres i påmeldingsskjemaet til Nasjonal Pilegrimskonferanse 2025.