Ny bok om kystpilegrimsleia!

Opplev kystpilegrimsleia gjennom linsa til fotograf og forfatter Rune Nylund Larsen, erfaren kystpilegrim og kaptein under åpningsseilaset for kystpilegrimsleia i 2018.

Foto: Rune Nylund Larsen

Inspirert av opplevelsene langs kystpilegrimsleia

I desember 2017 ble Kystpilegrimsleia fra Egersund til Trondheim offisielt godkjent som St. Olavsled og Europeisk kulturvei. Forfatter og fotograf Rune Nylund Larsen var med på åpningsseilasen i 2018.

Under turen fikk han ideen til boka, og en god del av bildene vi finner i "Kystpilegrimsleia - Sjøveien til Nidaros" er nettopp fra åpningsseilasen. I etterkant har det blitt flere turer langs leia også på land, og boken er full av flotte bilder og historier fra kystpilegrimsleia og nøkkelstedene.

"Boken om Kystpilegrimsleia er en spektakulær og vakker reise som ledsages av de store historiefortellingene om nasjonsbygging, innføringen av kristendommen og reformasjonen, men også de nære historiene om folk som har klort seg fast ytterst i havgapet".
-Sitat fra forlaget
Pilegrimsprest Einar Vegge har bidratt med en flott tekst om pilegrimsbønn i boka. Foto: Rune Nylund Larsen
Foto: Rune Nylund Larsen
Foto: Rune Nylund Larsen

Årets bok til kaffebordet?

Boka "Kystpilegrimsleia - Sjøveien til Nidaros" blir omtalt som en praktbok og en virtuell reise til inspirasjon. Boka får du blant annet kjøpt hos Galleri Nylund Larsen i Strandgata 1, Risør, den kan også bestilles direkte fra forlaget som sender fraktfritt. Forfatter Nylund Larsen er ute på lanseringsrunde denne uka og en del bokhandlere vil etter dette komme til å ha den inne i butikk. Har de den ikke på lager, kan den likevel bestilles fra alle bokhandlere i landet eller som sagt, direkte fra forlaget.
Les mer

Artikkel i lokalavis

Boka har også fått oppmerksomhet i lokal presse. Finn flott artikkel fra avisa iRisør i lenken under.
Les mer

Se også film av boklanseringen i Bergen

"Digital boklansering av Rune Nylund Larsen si bok "Kystpilegrimsleia - Sjøvegen til Nidaros" i Mariakirken i Bergen 25. november 2020. Velkomst ved Halvor Nordhaug, biskop i Bjørgvin bispedøme. Innleiing ved Alf Tore Hommedal, fyrsteamanusensis ved Universitetet iBergen. Helsingar frå Vestland fylkeskommune ved Tor Tidlestad og styreleiar i Bergen regionale pilegrimssenter, Oddny Miljeteig før forfattar Rune Nylund Larsen får ordet".
Kystkultur.no

Boklansering i Bergen