Pilegrimsleden | Moddi skal gå pilegrimsleden

Moddi skal gå pilegrimsleden

Artisten Moddi er invitert av Olavsfest til å gå Pilegrimsleden fra Oslo til Trondheim i sommer – en vandring på 644 kilometer. Han skal gå alene i 37 dager og skrive musikk underveis, som han til slutt skal fremføre i Nidarosdomen.

Foto: Geir Mogen

Bestillingssalme med tema "Rettferdighet"

Olavsfest har lenge hatt lyst til å spørre en artist om å gå pilegrimsleden mellom Trondheim og Oslo. Valget falt på Moddi, en artist som er kjent for sitt sterke samfunnsengasjement. Olavsfest har gitt Moddi et oppdrag på vandringen; I løpet av turen skal han lage årets bestillingssalme i tråd med festivalens tema: Rettferdighet.

Med temaet som bakteppe er tanken at Moddi også skal skrive flere nye sanger underveis. Disse får vi, sammen med inntrykk fra turen, høre når han holder denne konserten – helt alene – i Nidarosdomen lørdag 31. juli. Moddi vil også være sentral i flere andre konserter og samtaler under årets Olavsfest.

Vandringen er i samarbeid med seks regionale pilegrimssentre som alle bidrar med overnattingssted og tilrettelegging. Til gjengjeld planlegger Moddi å holde flere konserter langs ruta.

De planlagte konsertene er per. dags dato som følger:

  • 25. juni: Søsterkirkene – Granavollen, Hadeland
  • 28. juni: Hamardomen – glassbygget over Domkirkeruinen
  • 8. juli: Rudi gard, hos Øystein Rudi – Sør-Fron – Gudbrandsdalen
  • 28. juli – 3. august: Flere opptredener under Olavsfest. Én av disse vil være Moddi alene i Nidarosdomen, hvor han blant annet urframfører rykende ferske sanger og deler inntrykk fra pilegrimsvandringen.
Denne nettsiden benytter seg av informasjonskapsler, også kalt «cookies». Cookies er digitale fotspor som gjør Pilegrimsledens nettside best mulig for deg. Les mer om personvernet her.
Les mer om personvernet her.