Moddi går pilegrimsleden

Artisten Moddi er invitert av Olavsfest til å gå Pilegrimsleden fra Oslo til Trondheim sommeren 2021 – en vandring på 644 kilometer. Han skal gå alene i 37 dager og skrive musikk underveis, som han til slutt skal fremføre i Nidarosdomen.

Artisten Moddi står og ser seg rundt i Nidarosdomen.
Foto: Geir Mogen

Bestillingssalme med tema "Rettferdighet"

Olavsfest har lenge hatt lyst til å spørre en artist om å gå pilegrimsleden mellom Trondheim og Oslo. Valget falt på Moddi, en artist som er kjent for sitt sterke samfunnsengasjement. Olavsfest har gitt Moddi et oppdrag på vandringen; I løpet av turen skal han lage årets bestillingssalme i tråd med festivalens tema: Rettferdighet.

Med temaet som bakteppe er tanken at Moddi også skal skrive flere nye sanger underveis. Disse får vi, sammen med inntrykk fra turen, høre når han holder denne konserten – helt alene – i Nidarosdomen lørdag 31. juli. Moddi vil også være sentral i flere andre konserter og samtaler under årets Olavsfest.

Vandringen er i samarbeid med seks regionale pilegrimssentre som alle bidrar med overnattingssted og tilrettelegging. Til gjengjeld planlegger Moddi å holde flere konserter langs ruta.

De planlagte konsertene er per. dags dato som følger:

  • 25. juni: Søsterkirkene – Granavollen, Hadeland
  • 28. juni: Hamardomen – glassbygget over Domkirkeruinen
  • 8. juli: Rudi gard, hos Øystein Rudi – Sør-Fron – Gudbrandsdalen
  • 28. juli – 3. august: Flere opptredener under Olavsfest. Én av disse vil være Moddi alene i Nidarosdomen, hvor han blant annet urframfører rykende ferske sanger og deler inntrykk fra pilegrimsvandringen.