Pilegrimsleden | Mette Marit's hilsen på pilegrimskonferansen

Mette Marit's hilsen på pilegrimskonferansen

Kongefamilien er trofaste pilegrimer, og har ved flere anledninger vandret langs pilegrimsleden. Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen sendte i går en digital hilsen til alle deltakere på årets nasjonale pilegrimskonferanse.

Foto: Jørgen Gomnæs / Det kongelige hoff

Mennesker har vært på vandring til alle tider, og av mange ulike grunner, slo Kronprinsessen fast i sin hilsen, men understrekte det spesielle med pilegrimsvandringene, og fikk sagt det så fint:

"En pilegrimsvandring har en ekstra dimensjon ved seg. Den forener oss med mennesker som har levd før oss, som har vandret mot det samme målet – i håp og bønn, i fortvilelse eller takknemlighet. Det er dypt meningsfullt – og det minner oss om at vi alle er del av noe større enn oss selv. At vi står i en lengere linje enn våre egne liv."


Vandring mot Nidaros

Hennes Kongelige Høyhet Prinsesse Ingrid Alexandra sluttet an til pilegrimstradisjonen som en del av forberedelsene til sin konfirmasjon i 2019. Da gikk hun den siste delen av pilegrimsleden inn mot Nidarosdomen sammen med Kronprinsen.

Nidarosdomen er Olav den helliges gravkirke, og i middelalderen var Nidaros Nordens viktigste pilegrimsmål. I dag strømmer pilegrimer på nytt til Nidarosdomen.

Denne nettsiden benytter seg av informasjonskapsler, også kalt «cookies». Cookies er digitale fotspor som gjør Pilegrimsledens nettside best mulig for deg. Les mer om personvernet her.
Les mer om personvernet her.