Mette Marit's hilsen på pilegrimskonferansen

Kongefamilien er trofaste pilegrimer, og har ved flere anledninger vandret langs pilegrimsleden. Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen sendte i går en digital hilsen til alle deltakere på årets nasjonale pilegrimskonferanse.

Portrett av Kronprinsesse Mette-Marit
Foto: Jørgen Gomnæs / Det kongelige hoff

Mennesker har vært på vandring til alle tider, og av mange ulike grunner, slo Kronprinsessen fast i sin hilsen, men understrekte det spesielle med pilegrimsvandringene, og fikk sagt det så fint:

"En pilegrimsvandring har en ekstra dimensjon ved seg. Den forener oss med mennesker som har levd før oss, som har vandret mot det samme målet – i håp og bønn, i fortvilelse eller takknemlighet. Det er dypt meningsfullt – og det minner oss om at vi alle er del av noe større enn oss selv. At vi står i en lengere linje enn våre egne liv."


Vandring mot Nidaros

Hennes Kongelige Høyhet Prinsesse Ingrid Alexandra sluttet an til pilegrimstradisjonen som en del av forberedelsene til sin konfirmasjon i 2019. Da gikk hun den siste delen av pilegrimsleden inn mot Nidarosdomen sammen med Kronprinsen.

Nidarosdomen er Olav den helliges gravkirke, og i middelalderen var Nidaros Nordens viktigste pilegrimsmål. I dag strømmer pilegrimer på nytt til Nidarosdomen.