Pilegrimsleden | Vandring i Kristin Lavransdatters spor 18. april,…

Vandring i Kristin Lavransdatters spor 18. april, 29. august og 26. september.

1,5 KM
3 timer
Pakketur
Bli bedre kjent med Sigrid Undsets triologi «Kristin Lavransdatter» og forfatterens tilknytning til Hamar. Forteller Kirsti Hougen tar oss med på en reise på flere plan gjennom Kristin-skikkelsens livsdrama i middelalderen.
Kr 500,-
Enkel tur
Ligger langs Gudbrandsdalsleden
Bente Fekene

I 2021 arrangerer vi tre påmeldingsturer; 18. april, 29. august og 26. september.

Program:

Rundturen begynner på Pilegrimssenter Hamar, med en kort vandring til Domkirkeodden og Hamardomen. Som barn får Kristin være med faren sin til Hamarkaupangen og vi får høre om hennes møte med Hamardomen, hentet fra beskrivelsen i boken "Kransen".

Inne i en av de gamle bygningene på Hedmarkstunet, forteller Kirsti fra boken "Husfrue" om forholdet mellom Kristin og faren og om hennes tunge botsvandring til Nidaros.

Ved ruinene av Korskirken, får vi høre om Kristins erkjennelser og hennes livs avslutning med utgangspunkt i den siste boken i triologien; "Korset".

Turen avsluttes med kåseri om motivene til den moderne pilegrimen. Du vil også bli nærmere kjent med Sigrid Undsets nære forhold til Hamar.

Pris kr 500,- per person, som inkluderer:

- Historisk vandring, ved Kirsti Hougen.
- Inngang Domkirkeodden og Hamardomen.
- Pilegrimssenter Hamar, «Pilegrim før og nå», ved Tone Stræte.
- Servering av pilegrimskake, kaffe/te.

Vandringen starter kl. 13.00 på Pilegrimssenter Hamar og varer i cirka tre timer. Distanse cirka 1,5 kilometer. Husk gode sko.

Påmelding til Pilegrimssenter Hamar, tlf. 474 78 266 / hamar@pilegrimssenter.no eller Bente / Mat- og turglede, tlf. 912 41 229 / post@matogturglede.no

Turen kan også forhåndsbestilles av grupper. Sesong: April - oktober.

Denne nettsiden benytter seg av informasjonskapsler, også kalt «cookies». Cookies er digitale fotspor som gjør Pilegrimsledens nettside best mulig for deg. Les mer om personvernet her.
Les mer om personvernet her.