Vandring i Kristin Lavrandatters spor

1,5 KM
3 timer
Pakketur
Søndag 27. september kan du bli bedre kjent med Sigrid Undsets triologi «Kristin Lavransdatter» og forfatterens tilknytning til Hamar.
Kr 450,- Bestill
Enkel tur
Ligger langs Gudbrandsdalsleden

Få innsikt i en av de fineste kjærlighetshistorier i norsk litteratur; triologien som Sigrid Undset ble belønnet med Nobels litteraturpris for i 1928. Forteller Kirsti Hougen tar oss med på en reise på flere plan gjennom Kristin-skikkelsens livsdrama i middelalderen.

Program:

Rundturen begynner på Pilegrimssenter Hamar. Herfra er det kort vei til Domkirkeodden og Hamardomen. Som barn får Kristin være med faren sin til Hamarkaupangen og vi får høre om hennes møte med Hamardomen, hentet fra beskrivelsen i boken "Kransen".

På Hedmarkstunet, forteller Kirsti fra boken "Husfrue" om forholdet mellom Kristin og faren og om hennes tunge botsvandring til Nidaros. Ved ruinene av Korskirken, får vi høre om Kristins erkjennelser og hennes livs avslutning med utgangspunkt i den siste boken i triologien; "Korset".

Turen avsluttes med kåseri om motivene til den moderne pilegrimen. Du vil også bli nærmere kjent med Sigrid Undsets nære forhold til Hamar.

Pris kr 450,- per person, som inkluderer:

- Historisk vandring, ved Kirsti Hougen.
- Inngang Domkirkeodden og Hamardomen.
- «Pilegrim før og nå», ved Tone Stræte, Pilegrimssenter Hamar.
- Servering av pilegrimskake, kaffe/te.

Oppmøte på Pilegrimssenter Hamar kl. 13.00. Avslutning kl. 16.00.

For mer informasjon/bestilling, kontakt Pilegrimssenter Hamar på tlf.474 78 266 eller e-post: hamar@pilegrim.info

Arrangementet er i samarbeid med matogturglede.no

Denne nettsiden benytter seg av informasjonskapsler, også kalt «cookies». Cookies er digitale fotspor som gjør Pilegrimsledens nettside best mulig for deg. Les mer om personvernet her.
Les mer om personvernet her.