Pilegrimsleden | Vandring fra Hamar til Lillehammer med mindfulness…

Vandring fra Hamar til Lillehammer med mindfulness og qigong

69 KM
4 dager
Pakketur
Bli med på vandring langs pilegrimsleden fra Hamar til Lillehammer. Turen går i et frodig kulturlandskap langs Mjøsa og gjennom skogsterreng. Vi skal overnatte på idylliske steder i naturskjønne omgivelser.
Kr 4.700,- Bestill
Middels tur
Ligger langs Gudbrandsdalsleden
Berit Stokseth

Dag 1: Hamar – Brumunddal – Kvarstad Gård (17 km)

Vandringen starter fra Hamar stasjon kl. 8.50, på leden langs Mjøsa med stopp hos Pilegrimssenter Hamar. Vi skal også besøke Domkirkeodden og Hamardomen. Her lå Hamarkaupangen; landets eneste innlandsby i middelalderen og den gang som nå, er Domkirkeodden et naturlig pilegrimsmål. Vi fortsetter langs Mjøsa, inn i et kupert kulturlandskap og gjennom skog, før vi ender opp i Brumunddal. Herfra blir det felles transport til Kvarstad Gård, hvor vi skal overnatte.

Overnatting:

Dag 2: Brumunddal – Vea (20 km)

Under dagens vandring gjør vi et stopp ved Veldre kirke før vi kommer inn på Prestvegen. Vi passerer Norges eldste furu – Tokstadfurua og Prøysenstua; barndomshjemmet til vår alles kjære Alf Prøysen. Neste stopp er Ringsaker kirke. Den vakre steinkirken er viet til Olav den hellige og ligger flott til ved Mjøsa. På vei til Moelv, passerer vi Mjøskastellet og helleristningene ved Stein gård. Vi fortsetter på pilegrimsleden langs Mjøskanten på fine stier under Mjøsbrua. Nord for Moelv ligger den gåtefulle Tolvsteinsringen, Ringsakers svar på Stonehenge. 12 bautasteiner er plassert i en sirkel med så og si samme form og størrelse, så de er tydeligvis valgt ut med omhu. Ringen ble reist i tidlig jernalder for 2000-2500 år siden. Dagsetappen avsluttes ved Vea grønne fagskole, hvor vi skal overnatte.

Overnattingssted:

Dag 3. Vea – Johannesgården (20 km)

Etter frokost fortsetter vi vandringen oppover Brøttumsbakkene, og inn mot høydedraget til Kløvstadhøgda naturreservat. Herfra har vi storslått utsikt utover Mjøsa og omland. En kultursti fører oss til neste overnattingsted; Johannesgården. Denne idylliske pilegrimsgården har også to kapeller til bruk for meditasjon eller bønn. Trivelig vertinne Karen Graaten møter oss, og lager middag og frokost.

Overnattingssted:

Dag 4. Johannesgården – Lillehammer (12 km)

Vi følger veien ned til Mjøsa igjen, og fortsetter nordover gjennom skog, forbi gårdstun og husmannsplasser. Vi passerer også St. Olavskilden på Brøttum. Tradisjonen forteller at St. Olavskilden kom til syne da Olav den hellige ga vann til hesten sin. Spor av hestens hov skal være synlig på den store steinen ved kilden.

Etter en kneik, er vi oppe på fylkesvei 213, som vi følger til Lillehammer sentrum

Pris kr 4700,- per person som inkluderer:

  • Qigong og mindfulness,
  • Tre overnattinger
  • Frokost, nistepakker og tre middager.

Vandrerfører og qigong instruktør: Anne Winther Tollnes.

Enkeltromstillegg kr. 1 000,-.

For påmelding/program, kontakt Anne Winter Tollnes; post@levnaa.no / mobil 450 01 727 / www.levnaa.no

Denne nettsiden benytter seg av informasjonskapsler, også kalt «cookies». Cookies er digitale fotspor som gjør Pilegrimsledens nettside best mulig for deg. Les mer om personvernet her.
Les mer om personvernet her.