Pilegrimsleden | Vandring fra Budsjord til Kongsvold med mindfulness…

Vandring fra Budsjord til Kongsvold med mindfulness og qigong

38 KM
4 dager
Pakketur
Bli med på vandring langs pilegrimsleden fra Budsjord til Kongsvoll. Vi skal gå på gamle veifar over fjellet i rolig tempo, og nyte vakker natur med en rik flora og fauna, stillhet og frisk luft.
Kr 4.900,- Bestill
Middels tur
Ligger langs Gudbrandsdalsleden
Anne Winther Tollnes

Dag 1: Budsjord

Det blir felles transport fra Dovre stasjon til Budsjord, hvor middagen venter. Pilegrimsgården Budsjord med sine 18 hus, ligger flott til med utsikt over Dovrebygda. Stallen fra 1600-tallet er det eldste huset og byr på en svært enkel, desto mer autentisk overnatting i hestebåsene.

Overnatting:

Dag 2: Budsjord -Furuhaugli Turisthytte (12 km)

Leden følger Gamle kongevei over Dovrefjell, merket med pilegrimssymbolet og kongekroner. Etter en bratt innledning med en stigning på cirka 500 høydemeter, flater det ut, og vi fortsetter på brede stier og over myrer på snaufjellet. Det høyeste punktet på etappen er på 1210 moh. Vi kommer til Fokstumyra, og etter hvert forbi den tidligere skysstasjonen Fokstugu. Vi fortsetter langs en noe myrlendt strekning, hvor det anbefales å bruke stav.

Ved Furuhaugli Turisthytter anla Kong Øystein Magnusson (1088-1123) sælehus i 1120, for å sikre pilegrimer på vei mot Olav den helliges grav, en trygg ferd over fjellet. Her er et vigslet kapell «Gudshuset», hvor det er tidebønner om sommeren. Nedenfor fjellstua ligger Fokstumyra naturreservat hvor det er et rikt fugleliv. Middag og overnatting i oppredde senger.

Overnatting:

Dag 3: Furuhaugli Turisthytter - Hjerkinn Fjellstue (15 km)

Vi nyter dagens etappe på gode stier fram til Hjerkinn. Langs østsiden av Avsjøen er det et variert og fint terreng. Ved Vesle-Hjerkinn var det allerede i vikingtid flere bosetninger (ca. 900-1350 e. Kr.). Utgravinger i området viser at de første sælehusene på Dovrefjell lå her. De fungerte som selvbetjente hytter på fjellovergangene.

Vi passerer elva Folla og fortsetter til Hjerkinn Fjellstue. Fjellstua på Dovrefjell er Norges eldste familiebedrift, og drives i dag av 12. og 13. generasjon. Her er det hotellstandard med oppredde senger, og muligheter for utendørs boblebad og badstue.

Overnatting:

Dag 4: Hjerkinn Fjellstue - Kongsvold (12 km)

Dette er en behagelig etappe i nydelig høyfjellsterreng med utsikt mot Snøhetta og Rondane. Leden over Hjerkinnshøe går på bred og god turvei blant fjellbjørk og lyng og videre opp på snaufjellet. Vi passerer merkesteinen, hvor det står at det er 208 kilometer igjen til Nidaros. Avreise fra Kongsvold stasjon.

Pris per person: Kr 4 900,-, som inkluderer:

  • Tre overnattinger
  • Tre middager, frokost, og nistematpakker
  • Bagasjetransport

Vandrerfører og qigong instruktør: Anne Winther Tollnes.

Enkeltromstillegg kr 2 000,- er kun mulig på Budsjord og Hjerkinn Fjellstue.

Endringer kan skje i programmet.

For påmelding/program, kontakt Anne Winter Tollnes: post@levnaa.no / mobil 450 01 727 / www.levnaa.no / FB: Vandringer – Lev Nå

Denne nettsiden benytter seg av informasjonskapsler, også kalt «cookies». Cookies er digitale fotspor som gjør Pilegrimsledens nettside best mulig for deg. Les mer om personvernet her.
Les mer om personvernet her.