Utstein kloster/Utstein pilegrimsgard-Avaldsnes

Buss 65 KM
2 timer
Avaldsnes har vært pilegrimsmål i seg selv og et naturlig stopp underveis for pilegrimer på vei til Nidaros. Alle de tre kristningskongene har vært på Avaldsnes.
Middels tur
Ligger langs Kystpilegrimsleia

Reisebeskrivelse

Lokal buss

Fra Utstein går veien videre til E39 med buss. Kolumbus har noen avganger om dagen, sjekk rutetider på https://www.kolumbus.no. Alternativt kan du gå til fots 7 km til E39.

Utstein kloster er Norges best bevarte.

Kystbussen

Kystbussen har stoppested på E39 ved Mosterøyveien. Ta Kystbussen til Avaldsnes. Kjøp billett til Håvik, men ikke gå av bussen før den kommer til Avaldsnes sentrum, 4 km nord for Håvik bussterminal. Se rutetider på https://kystbussen.no/.

Gå av bussen ved Avaldsnes sentrum Se informasjonsskilt ved bussholdeplassen.

Nordvegen Historiesenter på Avaldsnes

Vandring til Olavskirken og Nordvegen Historiesenter på Avaldsnes

Følg Kong Augvaldsvei ca. 1 km til Olavskirken og Nordvegen Historiesenter.

Sagnet sier at når Jomfru Marias synål berører kirkeveggen blir det dommedag

Om nøkkelstedet Avaldsnes

Nordvegen Historiesenter, www.opplevavaldsnes.no/apnings... en innholdsrik utstilling som forteller om ulike storhetstider på Avaldsnes, Norges eldste kongesete. Her startet Nordvegen, og høvdingene på Avaldsnes hadde god oversikt over ferdselen i Karmsundet.

Vikinggarden på Bukkøy er verdt et besøk. Fra kaien på Bukkøy kan en følge den lokale pilegrimsløypa tilbake til Olavskirken og Jomfru Marias synål.

Denne nettsiden benytter seg av informasjonskapsler, også kalt «cookies». Cookies er digitale fotspor som gjør Pilegrimsledens nettside best mulig for deg. Les mer om personvernet her.
Les mer om personvernet her.