Pilegrimsleden | Sylte - Korbrekka

Sylte - Korbrekka

2 KM
1 time
Vandre første delen av Valldalsleden fra brygga og opp bakken til korset
Enkel tur
Ligger langs Valldalsleden

Fra kaia i Sylte, hvor det om sommeren er informasjon og rettledning for de som vil gå deler eller hele Valldalsleden, kan du følge leden forbi eller innom Sylte kirke. Kort etter tar leden av fra asfaltvegen og du kan følge en vandringvei opp til Korsbrekka. Kosrbrekka er et av stedene hvor Olav den Hellige var innom på sin vei opp Valldalen i 1028-1029. Etter tradisjonen satt Olav her og tenkte: "En slitsom vei har de lagt for meg, lendmennene mine". Her kan du snu og gå tilbake til Sylte sentrum og kaia – eller du kan fortsette – enten videre på leden inn til kapellet på Døving eller opp i Syltefjellet – på toppen her, hvor det planlegges et ortodoks kloster, er det en spektakulær utsikt over Sunnmørsfjellene.

Turen opp til Korsbrekka kan du gå på egen hånd eller som guidet tur om sommeren. Kontakt Jordbærtorget infosenter. Tlf: +47 919 20 205 eller e-post: post@fjordhagen.com

Denne nettsiden benytter seg av informasjonskapsler, også kalt «cookies». Cookies er digitale fotspor som gjør Pilegrimsledens nettside best mulig for deg. Les mer om personvernet her.
Les mer om personvernet her.