Svanøy - Kinn

Hurtigbåt 30 KM
2 timer
Opplev sagaøya Kinn og la deg bergta av øya, historia og den vakre naturen. Med flott turterreng og lett tilkomst frå Florø, er Kinn eit populært turmål gjennom heile året.
Enkel tur
Ligger langs Kystpilegrimsleia

Reisebeskrivelse

Fra Svanøy til Kinn går ferden med båt via Florø. Se reiseplanlegger på https://www.kringom.no/

Kvar dag går det lokalbåt mellom øyar og skjer frå Florø til Kinn. Ein tur rundt øya er ei forfriskande oppleving. Du kan gå opp i den majestetiske Kinnaklova og komme tett på dyrelivet. Kanskje ser du ørna som bur her ute? Etter at du stig i land på Kinn følgjer du vegen til høgre mot Kinnakyrkja. Kinnakyrkja er ei av dei eldste steinkyrkjene i landet. Turen til kyrkja tek om lag 30 minutt langs ein 1,2 km lang grusveg.

Kvar dag mellom 22. juni og 7. august er det vertskap på Kinn. Du er velkomen inn i mellomalderkyrkja for å kjenne på stemninga i tida før, under og etter tidebønene kl. 13.00 og 19.00. Her er det og mogleg å kjøpe enkel kaffimat. OBS! Ta med kontanter!

Frå Kinnakyrkja kan du vandre mot det ruvande fjellet som er delt i to, Kinnaklova. Visst du tør kan du gå opp i Kinnaklova for å nyte utsikta. Nytt den same stien opp og ned frå Kinnaklova, og følg den merka stien gjennom skaret. Den merka stien tek deg tilbake til kaia der lokalbåten legg til. Turen rundt øya er 4 kilometer og tek omlag 2 timar

Om nøkkelstedet

Kinn er ei øy vest for Florø.

Kinn kirke fra 1150 ligger på nordvestsida av øya, og har vært forbundet med legenden om Sta Sunniva på Selja. En av båtene i Sunnivas følge med prinsesse Borni om bord, drev i land på Kinn. Kirken har et spesielt lektorium.

Kinnaspelet er et historisk spill som framføres i juni hvert år. Se mer om nøkkelstedet: www.fjordkysten.no/ting-a-gjere/oya-kinn-p808953.

Overnatting

Kinn:

DNT-hytte Kinn, www.fjordkysten.no/overnatting/kinn-dnt-hytte-p1070143

Kinn Gjestehus, https://pilegrimsleden.no/inte...

Florø:

Quality hotel Florø, Hamnegata 7, 6900 Florø, tlf 57 75 75 75

Comfort Hotel Victoria Florø, Markegata 43, 6900 Florø, tlf 57 75 25 55

Mat

Florø: Flere butikker i Florø

Rognaldsvåg: https://narbutikken.no/Finn-butikk/Narbutikken-Rognaldsvag

Denne nettsiden benytter seg av informasjonskapsler, også kalt «cookies». Cookies er digitale fotspor som gjør Pilegrimsledens nettside best mulig for deg. Les mer om personvernet her.
Les mer om personvernet her.