Selje i Stad kommune – Herøy gamle kirkested ved Herøy kystmuseum

Buss 83 KM
2 timer
En reise mellom de to vakre nøkkelstedene Selja og Herøy langs Kystpilegrimsleia. Du krysser grensen mellom fylket Vestland og fylket Møre og Romsdal.
Enkel tur

Gradering på turforslag

Alle turforslagene på pilegrimsleden.no er gradert etter en nasjonal standard for merking av vanskelighetsgrad, slik at du enklere kan finne en tur som passer for deg.

Grønn = Enkel

Dette er stort sett korte og enkle turer som passer for alle, uten krav til spesielle ferdigheter eller utstyr. I de tilfeller hvor det er tilrettelagt for rullestolbrukere eller barnevogn, merkes dette spesielt.

Blå = Middels

Dette er turer som passer for deg som har grunnleggende turferdigheter og er i normal fysisk form.

Rød = Krevende

Turer merket med rødt passer for erfarne turgåere, med god utholdenhet. Turene krever ofte gode tursko og annet turutstyr, samt kunnskap om kart og kompass.

Svart = Ekstra krevende

Dette er turer passer for erfarne fjellfolk, med god fysikk, styrke og utholdenhet. Godt turutstyr og gode kunnskaper om kart og kompass er nødvendig på slike turer.

Hvor krevende en tur er bestemmes blant annet av antall høydemeter (stigning) og lengde på turen. Selv om turen går i flatt terreng, kan den merkes med rødt dersom den er veldig lang. Og motsatt, selv om turen er kort, kan den merkes med svart dersom den går i bratt og krevende terreng.

Ligger langs Kystpilegrimsleia

Reisebeskrivelse

Reisen forgår med buss.

Bussforbindelsen mellom Selje og Herøy Kystmuseum byr på flere bussbytter som korresponderer med hverandre.

Det raskeste alternativ er Selje – Åheim – Garneskrysset – Notøy. Deretter må en gå til fots 1,8 km. Se rutetider kringom.no.

Om nøkkelstedet Herøy

Sagaøya Herøy ligger sentralt til i skipsleia etter at man har rundet Stadt, og var en god havn for de sjøfarende. Olav Haraldsson lå ved Herøy med sine skip i 1027. Kong Sverre Sigurdsson var innom Herøy flere ganger på sin ferd langs kysten på 1100-talet, og i 1263 var kong Magnus Håkonsson her. Sagaspillet Kongens ring framføres om sommeren. Herøy har vært møtested og tingsted helt tilbake til førkristen tid, og kirkesete fra 1100-tallet. Sagnet sier at det også skal ha vært kloster på Herøya. Stempel fås på Kystmuseet eller på Herøy kulturkontor i åpningstiden. Kirkekontoret i Fosnavåg har også stempel. Se mer om nøkkelstedet kystperla.no/heroy-gard/

Du kan lese mer om nøkkelstedet Herøy her.

Overnatting

Herøy: Herøy Kystcamp: https://www.kysthytter.com/

Fosnavåg: flere hoteller, hytter, rorbuer, vandrehjem og camping.

Andre turer i nærheten

Hvor mange dager vil du gå?
Velg led

[[ notice ]]

Vi fant ingen turforslag etter dine ønsker.
Prøv å filtrere på noe annet.