Pilegrimsleden | Selje i Stad kommune – Herøy gamle kirkested ved…

Selje i Stad kommune – Herøy gamle kirkested ved Herøy kystmuseum

Buss 83 KM
2 timer
En reise mellom de to vakre nøkkelstedene Selja og Herøy langs Kystpilegrimsleia. Du krysser grensen mellom fylket Vestland og fylket Møre og Romsdal.
Enkel tur
Ligger langs Kystpilegrimsleia

Reisebeskrivelse

Reisen forgår med buss.

Bussforbindelsen mellom Selje og Herøy Kystmuseum byr på flere bussbytter som korresponderer med hverandre.

Det raskeste alternativ er Selje – Åheim – Garneskrysset – Notøy. Deretter må en gå til fots 1,8 km. Se rutetider kringom.no.

Om nøkkelstedet Herøy

Sagaøya Herøy ligger sentralt til i skipsleia etter at man har rundet Stadt, og var en god havn for de sjøfarende. Olav Haraldsson lå ved Herøy med sine skip i 1027. Kong Sverre Sigurdsson var innom Herøy flere ganger på sin ferd langs kysten på 1100-talet, og i 1263 var kong Magnus Håkonsson her. Sagaspillet Kongens ring framføres om sommeren. Herøy har vært møtested og tingsted helt tilbake til førkristen tid, og kirkesete fra 1100-tallet. Sagnet sier at det også skal ha vært kloster på Herøya. Stempel fås på Kystmuseet eller på Herøy kulturkontor i åpningstiden. Kirkekontoret i Fosnavåg har også stempel. Se mer om nøkkelstedet kystperla.no/heroy-gard/

Du kan lese mer om nøkkelstedet Herøy her.

Overnatting

Herøy: Herøy Kystcamp: https://www.kysthytter.com/

Fosnavåg: flere hoteller, hytter, rorbuer, vandrehjem og camping.

Denne nettsiden benytter seg av informasjonskapsler, også kalt «cookies». Cookies er digitale fotspor som gjør Pilegrimsledens nettside best mulig for deg. Les mer om personvernet her.
Les mer om personvernet her.