Pilegrimsleden | Romboleden

Romboleden

150 KM
7 dager
Romboleden er Norges eldste pilegrimsled og er en viktig forbindelse mellom to store nordiske helgener: Olav den hellige og Den hellige Birgitta fra Sverige. I Skardøra, på riksgrensen til Sverige, møtes Romboleden og Jämt Norge-vägen. Her kan du gå gjennom partier med vakker utsikt mot fjellmassiv som Sylan, Skardsfjella, Skarvan, Fongen, Bringen og Rensfjellet.
Ligger langs Romboleden

Tydal - Selbu - Trondheim

Vanskelighetsgrad: Middels, krevende

Type terreng: Kupert med skogstier, grusveier og asfalt.

Romboleden er lite merket, og egner seg derfor best for vandrere som kan orientere seg etter kart og kompass.

Følg i pilegrimers, handels– og embetsmenns spor gjennom et varierende terreng. Skogslandskap er den dominerende faktoren, men du kan også oppleve åpent fjellandskap, fruktbare kulturlandskap og frodig kystklima ved Trondheimsfjorden.

På deler av Romboleden er det kun telt og sovepose som gjelder og på disse strekkene må man påberegne seg å bære med seg både mat og utstyr. Ellers er overnatting jevnlig å finne både i Stugudal, ved Kirkvollen på Græsli og i Selbu.

Vær oppmerksom på at det første strekket på Romboleden går gjennom fjellterreng på 1000 meters høyde over havet. Det kan derfor være snø i fjellet, gjerne frem til juni. Vi ber dere om å sjekke værforholdene før dere legger ut på en pilegrimsvandring i fjellterreng.

Nyttig lesetoff

Les mer om Romboleden

Her er ledens hovedside
Les mer
Denne nettsiden benytter seg av informasjonskapsler, også kalt «cookies». Cookies er digitale fotspor som gjør Pilegrimsledens nettside best mulig for deg. Les mer om personvernet her.
Les mer om personvernet her.