Pilegrimsleden | Pilegrimstur Stavanger-Røldal med Eivind Skeie

Pilegrimstur Stavanger-Røldal med Eivind Skeie

35,5 KM
6 dager
Pakketur
I år vil prest og forfatter Eyvind Skeie være pilegrimsprest både på turen fra Stavanger til Røldal, og på stevnet i Røldal. Tema for vandringen er helse, helhet og hellighet. 29.6.-4.7.2021
Kr 7.800,- Bestill
Middels tur
Ligger langs Kystpilegrimsleia

En pilegrimsreise med historie, natur og kultur.

Stavanger, Utstein, Sørbø, Talgje, Jelsa, Sand, Hylsskaret, Mokleiv, Nesflaten, Brattlandsdalen, Suldalsskaret, Røldal.

Fra øyene ved havet drar vi inn fjordene, gjennom de fruktbare dalene og videre over høyfjellet før vi når målet. Me skal innom åtte kirker og får høre om historien og om kunsten. Hver dag gir prest, forfatter og salmedikter Eyvind Skeie oss ord på veien. Det er også tid og rom for stillhet – både i kirkene og i naturen. Røldal var, etter Nidaros, det mest kjente pilegrimsmålet i Norge i middelalderen. I hundrevis av år søkte pilegrimer fra fjern og nær det undergjørende krusifikset. Bli med på en innholdsrik tur med buss, båt og vandringer. Det blir gudstjenester, tidebønner, meditasjoner, samtaler og gode måltidsfellesskap. Turen ender i Røldal der vi er med på Pilegrimsstevne som starter fredag med konsert med Eyvind Skeie og sangeren Målfrid Vestvik Bjåstad. Lørdag er vi med på mellom anna pilegrimsseminar, korsvandring, midnattsmesse. Torsdag 1. juli Kort vandring på Sand (1 km), morgenbønn i kirken. Buss et stykke før vandring gjennom Suldal (7 km) til nattverdfeiring i kirken. Matpakkelunsj. Vandring over Hylsskaret (2 km). Middag og kveldssamvær i Mokleiv. Overnatting i Mokleiv eller på Energihotellet på Nesflaten.

Eivind Scheie

Venteliste

Det er nå venteliste på denne Pilegrimsreisen.
Ønsker du å stå på ventelista kan du sende en e-post til utsteinpilegrimsgard@kyrkja.no

Denne nettsiden benytter seg av informasjonskapsler, også kalt «cookies». Cookies er digitale fotspor som gjør Pilegrimsledens nettside best mulig for deg. Les mer om personvernet her.
Les mer om personvernet her.