Pilegrimsleden | Mosterhamn - Halsnøy kloster

Mosterhamn - Halsnøy kloster

Hurtigbåt+Buss 36 KM
1 - 2 time
Det er ulike måter å komme fra Mosterhamn til Halsnøy kloster på. Det greieste er å ta hurtigbåt fra Rubbestadneset på Bømlo til Ranavik på Halsnøy.
Enkel tur
Ligger langs Kystpilegrimsleia

Reisebeskrivelse

Mulige reisemåter:

  • Lokal buss fra Mosterhamn til Rubbestadneset tar ca. 46 min. Se rutetider på www.skyss.no
  • Hurtigbåt fra Rubbestadneset til Ranavik tar ca. 45 minutter. Se rutetider for hurtigbåt Sunnhordland-Austevoll-Bergen på www.skyss.no
  • Lokal buss fra Ranavik til Halsnøy kloster tar ca 3 minutter. Se rutetider: www.skyss.no

En kan også ta lokal buss fra Mosterhamn til Føyno og ta Kystbussen videre til Leirvik på Stord. Fra Leirvik går det båt til Ranavik. Noen vil kanskje velge å dra til Halsnøy før Mosterhamn, eller bare velge ett av disse nøkkelstedene. Her er flere muligheter og www.skyss.no har en god reiseplanlegger både for buss og båt.

Om nøkkelstedet Halsnøy kloster

Halsnøy kloster, som nå er ruiner, ble etablert på 1100-tallet, og var et av fem augustineranlegg i middelalderen, som og Utstein kloster var. Klosteret fikk store jordeiendommer og ble et av de rikeste klostre i norsk middelalder. Det er nå Sunnhordland Folkemuseum som eier klosteranlegget. Se mer om Halsnøy på hjemmesiden http://halsnoykloster.no/halsnøy-kloster/.

Overnattingsmuligheter

Halsnøy: Gjestegården Halsnøy, 5484 Sæbøvik, 1 km fra klosteret tlf 53 47 70 50

https://www.turistplannorge.no/home/halsnoy.htm

Mat

HM Eides Matsenter – Joker Eidsvik tlf 53 47 64 80

Denne nettsiden benytter seg av informasjonskapsler, også kalt «cookies». Cookies er digitale fotspor som gjør Pilegrimsledens nettside best mulig for deg. Les mer om personvernet her.
Les mer om personvernet her.