Pilegrimsleden | Lygra - Gulatinget

Lygra - Gulatinget

Hurtigbåt + Buss 85 KM
2 timer
Opplev en vakker kulturreise langs den flotte kysten i fylket Vestland. Reisen foregår med hurtigbåt og buss frem til nøkkelsetedet Gulatinget på Kystpilegrimsleia.
Enkel tur
Ligger langs Kystpilegrimsleia

Reisebeskrivelse

Lygra - Sollibotn

Ta hurtigbåt fra Lygra til Sollibotn, ca 55 minutter. Lygra anløpes når det er passasjerer, så det er viktig å ringe på forhånd. Se rutetider og kontaktinfo på https://www.norled.no.

Sollibotn – Eivindvik - Flolid

Fra Sollibotn kai går det lokal buss til Eivindvik og Flolid. Se rutetider på https://www.kringom.no/.

Fra Sollibotn kai er det ca 3 km til Gulen kirke og Krossteigen i Eivindvik, og ca 7 km til Gulatinget, Flolid.

Nordsjøløypa i Eivindvik er merket og kan vandres, sykles eller kombineres med buss. Sykkelutleie på Gulating hotel. Les om turen her: https://www.fjordkysten.no/ting-a-gjere/nordsjoloype-eivindvik-p921693.

Om nøkkelstedet Gulatinget

Eivindvik var stedet for det gamle Gulatinget. Her står det to høyreiste steinkors som kan være reist av kristningskongene for over 1000 år siden. Korsene er hogd i Hyllestad. I Krossteigen er det også en Olavskilde.

Gulatinget ble antakeligvis flyttet til Flolid, lenger inne i fjorden. Bård Breiviks gedigne kunstverk Tingveggen, Tinghella og Eldsirkelen preger de vakre omgivelsene her og markerer Gulatingets betydning. I Gulatingslova finner vi forbindelse til Mostratinget og den første kristenretten.

Les mer om nøkkelstedet: https://no.wikipedia.org/wiki/Eivindvik

Overnatting

Eivindvik: Gulating hotell, https://gulatinghotel.no tlf 90111558

Mat

Eivindvik: SPAR-butikk

Gulating hotel

Denne nettsiden benytter seg av informasjonskapsler, også kalt «cookies». Cookies er digitale fotspor som gjør Pilegrimsledens nettside best mulig for deg. Les mer om personvernet her.
Les mer om personvernet her.