Pilegrimsleden | Indre Fosen med Reins kloster og Museet Kystens Arv…

Indre Fosen med Reins kloster og Museet Kystens Arv - Pilegrimsbyen Trondheim

Vandring + Båt 20 KM
2 timer
En kystpilegrim får gleden av å komme sjøveien inn til Skansen i Trondheim, og vandre pilegrimsruta gjennom den middelalderske bydelen av Trondheim med trange gater og veiter fram til Nidarosdomen. En mektig og verdig avslutning på Kystpilegrimsleia.
Enkel tur
Ligger langs Kystpilegrimsleia

Reisebeskrivelse

Stadsbygd – Nidarosdomen

Sykle, gå eller ta buss fra Stadsbygd til Vanvikan.

Hurtigbåt fra Vanvikan til Trondheim, atb.no. Vandre deretter pilegrimsruta, som er merket fra Skansen og gjennom middelalderdelen av Trondheim med trange gater og veiter. Klemenskirken i historiske Trondheim er absolutt verdt et besøk.

Det går også buss fra Stadsbygd til Trondheim, atb.no, men som kystpilegrim gir det en spesiell god følelse å komme med båt til målet.

Om pilegrimsbyen Trondheim

Velkommen til pilegrimsbyen Trondheim!

Nidaros pilegrimsgård er det offisielle pilegrimsmottaket i Trondheim. Her kan du som pilegrim få stemplet ditt pilegrimspass, motta Olavsbrevet (eller pilegrimsdiplomet), og få et merke som gir gratis inngang til Nidarosdomen.

Nidarosdomen – Målet for reisen

Hellig Olavs skrin har vært det viktigste pilegrimsmålet i Norden siden helgenkåringen i 1031. Skrinet stod først i Klemenskirka som i 2016 ble funnet ved en utgraving.

Etter noen år ble skrinet plassert bak høyalteret i Nidarosdomen, som fram til reformasjonen også ble kalt Cor Norvegiae, Norges hjerte, og var det fjerde største og det nordligste pilegrimsmålet for kristenheten gjennom hele middelalderen.

I vår tid vokser betydningen av dette målet igjen for de mange som følger pilegrimsleden helt fram høyalteret i Europas nordligste gotiske katedral. Les mer om nøkkelstedet: nidarosdomen.no

Overnatting

Trondheim: Nidaros Pilegrimsgård.

Forøvrig mange muligheter i byen.

Mat

Trondheim: Alle slags spisesteder og butikker.

Denne nettsiden benytter seg av informasjonskapsler, også kalt «cookies». Cookies er digitale fotspor som gjør Pilegrimsledens nettside best mulig for deg. Les mer om personvernet her.
Les mer om personvernet her.