Hamar - Lillehammer

69 KM
4 dager
Pakketur
Bli med på vandring i naturskjønne omgivelser langs Mjøsa fra Hamar til Lillehammer.
Kr 4.700,- Bestill
Middels tur
Ligger langs Gudbrandsdalsleden

Dag 1: (17 km) Hamar - Kvarstad Gård

Oppmøte på Hamar stasjon, og herfra skal vi gå både på grusvei og asfalt langs Mjøsa forbi Pilegrimssenter Hamar, gjennom museumsparken til Domkirkeodden og videre langs Jessnes mot Brumunddal. Ved Nordre Jevanol følger vi en typisk hulveg fra middelalderen. Fra Brumunddal sentrum får vi transport til Kvarstad Gård, for overnatting og middag.

Overnatting:

Kvarstad Gård

Dag 2: (20 km) Brumunddal – Vea

Fra Brumunddal sentrum fortsetter vandringen oppover mot Veldre kirke, hvor det er flott utsikt over Mjøsalandskapet. Fra Veldre kirke går veien videre på idylliske Prestvegen mellom Veldre og Ringsaker kirker. Her passerer du Norges eldste furu; Tokstadfurua og Prøysenstua; barndomshjemmet til Alf Prøysen. Neste stopp er Ringsaker kirke, som er en middelalderkirke. Steinkirken nede ved Mjøsa er viet til Olav den Hellige. Herfra går det på stier og gamle veifar langs Mjøsa, forbi det gamle Mjøskastellet og helleristningene ved Stein og til Moelv sentrum. Like nord for Moelv gjør vi en avstikker til Ringsakers svar på Stonehenge; den gåtefulle Tolvsteinringen, som består av 12 bautasteiner plassert i en sirkel.

Overnatting:

Vea - Norges grønne fagskole

Dag 3: (20 km) Vea - Johannesgården

Denne dagen blir det noen stigninger når vi skal oppover Brøttumsbakkene. Fra Kløvstadhøgda naturreservat blir vi belønnet med storslått utsikt ned mot Mjøsa. Etter Brøttum, følger vi en kultursti til neste overnattingssted. Johannesgården byr på fredfulle omgivelser og stedet har to kapeller til bruk for meditasjon eller bønn.

Overnatting:

Johannesgården

Dag 4: (12 km) Johannesgården - Lillehammer

På siste etappen mot Lillehammer går vi ned til Mjøsa igjen, hvor vi skal gå på grus og i noe kupert landskap, langs den gamle Trondhjems Kongevei. Vi passerer gamle husmannsplasser og Skog gård som er nevnt i Magnus Erlingssøns saga. Like nord for gården pipler St Olavs kilde fram, viet Olav Den Hellige. I enden av veien og etter en motbakke er vi igjen oppe på riksveien, og nå er vi på den siste strekningen mot Lillehammer som er reisens mål.

Prisen inkluderer

  1. En overnatting, middag, frokost og nistepakke på Kvarstad Gård
  2. En overnatting, middag, frokost og nistepakke på Vea.
  3. En overnatting, middag, frokost og nistepakke på Johannesgården.
  4. Bagasjetransport og vandrerfører; Anne Winther Tollnes

For påmelding/program, kontakt Anne på e-post: post@levnaa.no eller mobil +47 450 01 727

www.levnaa.no

Denne nettsiden benytter seg av informasjonskapsler, også kalt «cookies». Cookies er digitale fotspor som gjør Pilegrimsledens nettside best mulig for deg. Les mer om personvernet her.
Les mer om personvernet her.