Fra majestetiske Sylan til Norges helligsted-Vandring på Romboleden

160 KM
9 dager
Pakketur
JULI 2021 Bli med Kirkvollen Pilegrimsgård på en 9 dagers pilegrimsvandring langs Romboleden, fra høyfjell til granskog, fra svenskegrensa til Nidarosdomen i Trondheim. Du vandrer en stund i stillhet hver dag, noe som gir deg tid til å ta inn den flotte Trøndelagsnaturen. Du blir mer og mer her og nå mens du nærmer deg målet. Som vandringsleder får du med deg Hilde Kirkvold som har ledet denne vandringen 10 ganger.
Kr 10.245,- Bestill
Middels tur
Ligger langs Romboleden
Foto: Hilde Kirkvoll

PRAKTISK INFORMASJON


Vandringen er delt opp i dagsetapper, og du kan starte pilegrimsvandringen din fra ⌘Sylsjøen (160 km) eller fra *Gressli (100 km), se etappeplanen under. Vi har valgt å komme til Trondheim dagen før Olavsfestdagene starter og vi anbefaler en hviledag her før du reiser hjem.

Påmeldingsfrist er 15. juni. Det er et begrenset antall plasser. Maks antall deltakere er 12 stk og minimum 7 deltakere. Pris for hele turen er kr 9.900 eller 1.200,- pr overnattingsdøgn (pluss et betalingsgebyr på 345,-). Prisen inkluderer guiding, overnatting, mat og bagasjetransport. Eventuell avbestilling må skje innen 1. juli. NB: Du kan kun booke for hele dager. Avbestillingsgebyr på 1000,- etter 1. juli.

Vi tar forbehold om mindre endringer i etappeplanen og retten til å avlyse vandringen ved uforutsette hendelser som vanskeliggjør gjennomføringen.

STREKNING

Dag Strekning km Overnatting

18⁄7 Trondheim - Kirkvollen 0 km Buss til Kirkvollen fra Trondheim, Kirkvollen, seng

19⁄7 ⌘Sylsjøen – Stugudalen 18 Kirkvollen, seng

20⁄7 Stugudalen – Kirkvollen 23 Kirkvollen, seng

21⁄7 Kirkvollen – Gressli 15 Spongtun samfunnshus ⁄feltseng

22⁄7 *Gressli – Flora 14 Folkvang samf.h. ⁄feltseng

23⁄7 Flora – Selbu kirke 22 Menighetshuset ⁄feltseng

24⁄7 Selbu kirke –Selbustrand 15 P. Morset Folkehøyskole/madrass

25⁄7 Selbustrand – Mostadmarka 15 Mostadmark kapell⁄ madrass

26⁄7 Mostadmarka – Sakskvik 24 Vikhammer søndre⁄feltseng

27⁄7 Saksvik – Nidaros 17

Vandringen avsluttes ved Nidarosdomen. Vi er behjelpelig med bestilling av overnatting på Comfort Hotel Park eller Nidaros pilegrimsgård fra 27. til 28.7.

Hvordan komme seg til utgangspunktet?

Lokalbuss til Kirkvollen ca kl 14 fra Trondheim og ca kl 15 fra Trondheim lufthavn, Værnes. Vi henter ved busstoppet. Lunsj/Middag etter ankomst på Kirkvollen. Vi transporterer deg til vandringsstart ved Sylsjøen 19/7.

PAKKELISTE

Bestikk, kopp, flat og dyp tallerken

Vannflaske

Termos

Sovepose

Sitteunderlag og liggeunderlag

Fjellsko/fjellstøvler som er inngått

Regntøy – det er vått i Trøndelag

Myggmiddel

Gnagsårplaster, fotkrem

Toalettpapir

Hodeplagg

Votter og lue

Badedrakt/badebukse

Håndkle

Dagstursekk

Sandaler eller andre lette sko til kveldsbruk

Bag til det som ikke bæres med under dagens vandring (blir fraktet mellom overnattingsstedene). Maks 2 kolli, hver på 15 kg.

Ta med dagstursekken og fjellskoene på gåturer på forhånd, så vet du at sekken og skoene passer.

PRAKTISK HJELP – SOSIALT FELLESSKAP

Den organiserte vandringen er et tilbud om hjelp til overnatting, bespisning og bagasjetransport underveis. Gjennom disse vandringene får du også delta i grupper der pilegrimene skaper et miljø langs vegen, noe som ofte er et savn langs våre ruter der det er færre pilegrimer enn i sydligere trakter. Det å begi seg på langvandring i fellesskap er en spesiell utfordring og en opplevelse både for nye og erfarne vandrere. Tilbudet er ment å skulle hjelpe interesserte i å oppleve det enkle pilegrimslivets gleder. Man må innrette seg i gruppefellesskapet og bistå hverandre, sammen med en vandringsleder og noen frivilllige medhjelpere. For flere praktiske råd se pilegrimsleden.no.

EGET ANSVAR

Før du melder deg på forutsetter vi at du er i stand til å gjennomføre en vandring på rundt 20 km om dagen over flere dager. Du er selv ansvarlig for reise og overnatting fram til Kirkvollen den 18.07 og fra vandringssluttsted. Videre forutsettes det at du har tegnet egne relevante forsikringer; reiseforsikring og evt. andre personlige forsikringer du måtte trenge.

ER DETTE EN RELIGIØS VANDRING?

Olavsveiene til Nidaros er etablert med bakgrunn i kristne pilegrimsvandringer og blir derfor satt inn i en kristen kulturell sammenheng. I dag går folk av mange ulike grunner. Du er velkommen uansett hva du tror eller ikke tror på. Du får besøke kirker undervegs og får tilbud om å bli med på en gudstjeneste, men det er ikke obligatorisk å delta.

ARRANGØR:

Kirkvollen Pilegrimsgård

Web: https://kirkvollen.no/
Tlf: +47 952 95 954 / +47 73 81 53 57
Epost: post@kirkvollen.no

Foto: Hilde Kirkvoll

Andre turer i nærheten

Denne nettsiden benytter seg av informasjonskapsler, også kalt «cookies». Cookies er digitale fotspor som gjør Pilegrimsledens nettside best mulig for deg. Les mer om personvernet her.
Les mer om personvernet her.