Pilegrimsleden | Frøya - Ørland

Frøya - Ørland

Buss + Båt 50 KM
2 timer
Du reiser fra storhavet rundt Frøya og inn til nøkkelstedet Ørland på Fosen med Austråttborgen og Ørland kirke, som er Fosens eneste bevarte middelalderkirke i stein.
Enkel tur
Ligger langs Kystpilegrimsleia

Reisebeskrivelse

Hurtigbåt eller ferge fra Sula til Dyrøy kai.

Buss fra Dyrøy til Hitra hurtigbåtterminal på Sandstad.

Hurtigbåt fra Hitra hurtigbåtterminal til Brekstad.

Om nøkkelstedet Ørland

Nøkkelstedet Ørland med Ørland kirke og Austråttborgen er verdt et godt besøk. Både Ørland kirke og Austrått er knyttet til dette nøkkelstedet.

Ørland kirke

Gå til fots 1,4 km fra Brekstad sentrum til kirka. Ørland kirke (1250-1300) er Fosens eneste intakte middelalderkirke i stein. Kirken ligger på et gammelt makt-sentrum som trolig også rommet et hedensk gudehov. Kirken har vært gravkirke for Austråtts adelige eiere. Utenfor ligger et blomsterbed formet som en Luther-rose.

Les mer: no.wikipedia.org/wiki/Ørland_kirke

Austråttborgen

Gå til fots 6,7 km fra kaia til Austråttborgen. Herresetet Austråttborgen har vært kongsgård og herregård siden ca. år 1000, og flere kjente personer er knyttet til stedet. Fru Inger til Austrått (1473–1555) var i sin tid Norges fremste kvinne. Gjennom arv, maktbruk og ulike andre disposisjoner økte hun rikdommene og skal ha rådd over betydelige landområder. Etter at hun ble enke hadde hun en sterk økonomisk og politisk rolle, bl.a. i forbindelse med reformasjonen. Les mer: https://no.wikipedia.org/wiki/Austr%C3%A5ttborgen


Overnatting

Brekstad: Brekstad gjestehus Skolegata 5 brekstadgjestehus.no

Brekstad kysthotell Rådhusgata 10: https://www.kysthotell.no/

Hovde Gård Hovdeveien 10 hovdegaard.no/norsk

Central Brekstad Bakklandet 4B Telefon: 41454731

Austrått: Austrått Camping og Motel: https://www.austraatt.no/

Mat

Brekstad: Mange spisesteder og butikker.

Denne nettsiden benytter seg av informasjonskapsler, også kalt «cookies». Cookies er digitale fotspor som gjør Pilegrimsledens nettside best mulig for deg. Les mer om personvernet her.
Les mer om personvernet her.