Byvandring gjennom Sarpsborg

4 KM
2 timer
Hva har døtrene til Woduride til felles med oss i Sarpsborg i dag? Bli med på en vandring fra pilegrimenes milestein ved Borgarsyssel museum til Tune kirke og Tunesteinens historie.
Enkel tur
Ligger langs Borgleden

Om en vandrer fra Borgarsyssel museum til Tune kirke blir det en av vandring gjennom historien, men også mellom monumenter og statuer som vi mennesker har reist til alle tider. Du kan starte ved pilegrimenes milestein utenfor Borgarsyssel, som viser at det er 754 km å gå til Trondheim. Mellom den og Tune kirke, hvor Tunesteinen var en del av kirkemuren frem til 1857, går du på byens flotte lange og rette St. Maries gatehvor du kan skue Tune kirkes tårn i det fjerne.

Ta turen innom Genesis statuen, Gutten på skilpadden, Bjørnen i badekaret og kanskje en liten avstikker til Dronning Astrid og flere andre statuer i Kulås. Vel fremme ved Tune kan du lese om Tunesteinen fra 300-tallet, som ikke bare var et minnesmerke men også et rettsdokument hvor du blir mer kjent med nettopp Woduride. En kopi står utenfor store Tune gård omlag 200 meter videre på leden, eller du kan lese på informasjonsskiltet ved inngangsporten til kirken som Østfold fylkeskommune har satt opp.

Andre turer i nærheten

Denne nettsiden benytter seg av informasjonskapsler, også kalt «cookies». Cookies er digitale fotspor som gjør Pilegrimsledens nettside best mulig for deg. Les mer om personvernet her.
Les mer om personvernet her.