Borgund - Giske

Vandring 6 km + Buss 17 KM
3 timer
En kort reise mellom nøkkelstedene Borgund i Ålesund til nøkkelstedet Giske på Giskeøya. Kystkultur som viser fortid og nåtid i vakkert kystlandskap. Det anbefales varmt å vandre mellom Borgund og Ålesund over Aksla og Fjellstua. En magisk vakker pilegrimsvandring.
Enkel tur

Gradering på turforslag

Alle turforslagene på pilegrimsleden.no er gradert etter en nasjonal standard for merking av vanskelighetsgrad, slik at du enklere kan finne en tur som passer for deg.

Grønn = Enkel

Dette er stort sett korte og enkle turer som passer for alle, uten krav til spesielle ferdigheter eller utstyr. I de tilfeller hvor det er tilrettelagt for rullestolbrukere eller barnevogn, merkes dette spesielt.

Blå = Middels

Dette er turer som passer for deg som har grunnleggende turferdigheter og er i normal fysisk form.

Rød = Krevende

Turer merket med rødt passer for erfarne turgåere, med god utholdenhet. Turene krever ofte gode tursko og annet turutstyr, samt kunnskap om kart og kompass.

Svart = Ekstra krevende

Dette er turer passer for erfarne fjellfolk, med god fysikk, styrke og utholdenhet. Godt turutstyr og gode kunnskaper om kart og kompass er nødvendig på slike turer.

Hvor krevende en tur er bestemmes blant annet av antall høydemeter (stigning) og lengde på turen. Selv om turen går i flatt terreng, kan den merkes med rødt dersom den er veldig lang. Og motsatt, selv om turen er kort, kan den merkes med svart dersom den går i bratt og krevende terreng.

Ligger langs Kystpilegrimsleia

Reisebeskrivelse

Borgund – Ålesund

Vandring

Turvei starter ved Middelaldermuseet/Sunnmøre museum og Borgund kirke, krysser bru over Nørvasundet og opp til Fagerlia og innover Aksla til Fjellstua. Følg deretter 418 trappetrinn ned til Byparken i Ålesund. Derfra er det kort veg til Busstasjonen. Totalt ca. 6 km vandring.

Med buss

Fra Sunnmøre museum til Ålesund busstasjon ca 15 minutter. Se rutetider frammr.no.

Ålesund - Giske

Lokalbuss fra Ålesund til Giske ca. 30 minutter. Se rutetider frammr.no.

Om nøkkelstedet Giske

På øya Giske lå en av de eldste herregårdene i Norge. Den var hjemsted for den mektige Giskeætten eller Arnungene fra 900-tallet til 1582. Giske kirke, som ble bygd ca. år 1030 er Arnungenes tidligere gårdskapell. Kirken er kledd i hvit marmor og vitner om rikdommen på øya på 1100-tallet. Her kan en få stempel i åpningstida.

Den første pilegrimsferden fra Norge til Det hellige land er knyttet til Giske. I 1102 rustet stormennene der ut fem skip og seilte sørover med Jerusalem som mål. Du kan lese mer om nøkkelstedet GiskeKystpilegrimsleia.

Her kan du også lese mer om Giske: https://no.wikipedia.org/wiki/Giske.

Overnatting

Flere overnattingsmuligheter i Ålesund.

Det jobbes med å få til enkel overnatting på Giske.

Mat

Alle slags butikker og spisesteder i Ålesund.

Andre turer i nærheten

Hvor mange dager vil du gå?
Velg led

[[ notice ]]

Vi fant ingen turforslag etter dine ønsker.
Prøv å filtrere på noe annet.