Pilegrimsleden | Borgund - Giske

Borgund - Giske

Vandring 6 km + Buss 17 KM
3 timer
En kort reise mellom nøkkelstedene Borgund i Ålesund til nøkkelstedet Giske på Giskeøya. Kystkultur som viser fortid og nåtid i vakkert kystlandskap. Det anbefales varmt å vandre mellom Borgund og Ålesund over Aksla og Fjellstua. En magisk vakker pilegrimsvandring.
Enkel tur
Ligger langs Kystpilegrimsleia

Reisebeskrivelse

Borgund – Ålesund

Vandring

Turvei starter ved Middelaldermuseet/Sunnmøre museum og Borgund kirke, krysser bru over Nørvasundet og opp til Fagerlia og innover Aksla til Fjellstua. Følg deretter 418 trappetrinn ned til Byparken i Ålesund. Derfra er det kort veg til Busstasjonen. Totalt ca. 6 km vandring.

Med buss

Fra Sunnmøre museum til Ålesund busstasjon ca 15 minutter. Se rutetider frammr.no.

Ålesund - Giske

Lokalbuss fra Ålesund til Giske ca. 30 minutter. Se rutetider frammr.no.

Om nøkkelstedet Giske

På øya Giske lå en av de eldste herregårdene i Norge. Den var hjemsted for den mektige Giskeætten eller Arnungene fra 900-tallet til 1582. Giske kirke, som ble bygd ca. år 1030 er Arnungenes tidligere gårdskapell. Kirken er kledd i hvit marmor og vitner om rikdommen på øya på 1100-tallet. Her kan en få stempel i åpningstida.

Den første pilegrimsferden fra Norge til Det hellige land er knyttet til Giske. I 1102 rustet stormennene der ut fem skip og seilte sørover med Jerusalem som mål. Du kan lese mer om nøkkelstedet GiskeKystpilegrimsleia.

Her kan du også lese mer om Giske: https://no.wikipedia.org/wiki/Giske.

Overnatting

Flere overnattingsmuligheter i Ålesund.

Det jobbes med å få til enkel overnatting på Giske.

Mat

Alle slags butikker og spisesteder i Ålesund.

Denne nettsiden benytter seg av informasjonskapsler, også kalt «cookies». Cookies er digitale fotspor som gjør Pilegrimsledens nettside best mulig for deg. Les mer om personvernet her.
Les mer om personvernet her.