Pilegrimsleden | Borgleden

Borgleden

176 KM
9 dager
Borgleden starter ved Elgåfossen ved riksgrensen til Sverige og går gjennom Viken og inn til hovedstaden. Mot Oslo går du gjennom et variert og frodig kulturlandskap med idylliske tettsteder, gårdsbruk, middelalderkirker, herregårder og museer. Borgleden kan også skilte med kulturminner fra jern- og bronsealder.
Ligger langs Borgleden

Halden - Sarpsborg - Ås - Oslo

Vanskelighetsgrad: Middels

Type terreng: Lett kupert på stier og veier

Borgleden egner for de fleste og er fin både for dagsetapper, kort vandring eller som en del av en langvandring. Etappene er enkelt tilgjengelig via kollektivtransport og store deler egner seg også godt til å sykles. Leden er godt merket, men ta gjerne med kart.

Pilegrimsleden starter ved Elgåfossen ved svenskegrensen, og går gjennom Viken og ender i Oslo. Navnet Borgleden kommer av det historiske Borgarsysla og Borgartinget. Langs leden finner vi byer som Halden med Idd kirke og Fredriksten festning og Sarpsborg, som ble grunnlagt av Olav den Hellige i 1016. Denne leden er variert og kan skilte med alt fra fossefall og frodige kulturlandskap, til tettbebyggelse, parkanlegg og sjøutsikt.

Terrenget varierer mellom kjerreveier, stier og asfalt på lengre strekninger.

Detaljert turforslag for hele leden finner dere her.

Nyttig lesetoff

Les mer om Borgleden

Her er ledens hovedside
Les mer
Denne nettsiden benytter seg av informasjonskapsler, også kalt «cookies». Cookies er digitale fotspor som gjør Pilegrimsledens nettside best mulig for deg. Les mer om personvernet her.
Les mer om personvernet her.