Pilegrimsleden | Pilegrimssenter Stiklestad

Pilegrimssenter Stiklestad

Pilegrimssenter Stiklestad er lokalisert ved Stiklestad nasjonale kultursenter og er ansvarlig for St. Olavsleden i Norge. Senteret jobber med infrastruktur, markedsføring og informasjon til pilegrimer.

Pilegrimstilbud

Pilegrimssenter Stiklestad samarbeider tett med Stiklestad nasjonale kultursenter og hotell om tilbud og informasjon til pilegrimen. Resepsjonen er døgnåpen og pilegrimer tilbys både hotellrom med rabatt og historisk overnatting på middelaldergården Stiklastadir. Det er også mulig å få en omvisning på museet og i middelalderkirken fra 1180. Stiklestad kirke er åpen i sommersesongen hver dag kl. 11:00 -18:00.

Historisk overnatting

Stiklestad kultursenter har en middelaldergård som heter Stiklastadir, der du kan oppleve både langhuset og gjestehus. Pilegrimer har en unik mulighet til å overnatte i historiske omgivelser i det som vi kaller pilegrimsloftet eller middelalderloftet.

Slagstedet Stiklestad

Pilegrimssenter Stiklestad er plassert på selve slagstedet der vikingkongen Olav Haraldsson, senere Olav den hellige, ble drept i 1030. Stiklestad ligger ca. 100 km nord for Trondheim og er et spennende sted å besøke for pilegrimer på vandring på St. Olavsleden.

Senterets organisering og oppgaver

Regionalt pilegrimssenter Stiklestad AS eies av kommunene Verdal, Levanger, Frosta, Stjørdal og Malvik, sammen med Stiklestad nasjonale kultursenter og Nidaros bispedømmeråd. Pilegrimssenteret får ekstra finansiering fra Trøndelag fylke og Nasjonalt pilegrimssenter, samt gjennom ulike prosjekter.

Pilegrimssenterets formål

Selskapets formål er å utvikle pilegrimsvandring som reiselivsprodukt langs St. Olavsleden ved å:

  • Legge til rette for at pilegrimer får oppleve ledenes historie, kultur, natur og åndelighet
  • Gi pilegrimer informasjon om St. Olavsleden
  • Utvikle vertskapet langs St. Olavsleden
  • Markedsføre pilegrimsvandring St. Olavsleden
  • Sørge for vedlikehold av St. Olavsleden
  • Bygge bedriftsnettverk langs St. Olavsleden

Samarbeid på tvers av Norge og Sverige

Å utvikle og drive St. Olavsleden i to land er en stor oppgave som krever et koordinert samspill mellom mange aktører som f.eks. overnattingsteder, næringsliv, kommuner, kirke, frivillighet, m.fl. Dette vet daglig leder Heidi Brimi ved Pilegrimssenter Stiklestad og Putte Eby, prosjektleder for St. Olavsleden i Sverige. Sammen sikrer de den gode pilegrimsopplevelsen fra Selånger i Sverige til Trondheim i Norge.

Ansatte

Lisa Skjellfjord
Tlf: +47 977 29 953
Konstituert Regional Leder
Visit Innherred v/Anne Haga
Tlf: +47 995 73 854
Reiselivssjef for Innherred

Kontaktinformasjon:

E-post:stiklestad@pilegrimssenter.no

Telefon:

(+47) 977 29 953
Adresse:Stiklestad allé 350
Åpningstider:Hverdager 08:00 -16:00. Døgnåpen resepsjon på kultursenteret.
Merk!Pilegrimssenteret har ikke egen booking. Overnatting må bookes hos hotellet; www.stiklestad.no
Spesielt for sesongen:Av smittevernhensyn er det kun mulig å booke rom på hotellet, ikke gjesteloft eller langhus.
Pris for overnatting:Enkeltrom på hotellet fra NOK 950,-
Denne nettsiden benytter seg av informasjonskapsler, også kalt «cookies». Cookies er digitale fotspor som gjør Pilegrimsledens nettside best mulig for deg. Les mer om personvernet her.
Les mer om personvernet her.