Pilegrimsleden | Pilegrimssenter Oslo

Pilegrimssenter Oslo

Pilegrimssenter Oslo er sentralt lokalisert i Oslo ved vakre St. Hanshaugen, 50 meter fra Gamle Aker kirke, Oslo's eldste bygning. For de aller fleste pilegrimer er senteret et naturlig sted å besøke for informasjon, råd, tips og veiledning, før de legger ut på sin vandring på Gudbrandsdalsleden.

Det naturlige startpunkt

Pilegrimssenter Oslo er ett av seks regionale pilegrimssenter langs Gudbrandsdalsleden. Senteret har ansvar for tilrettelegging av pilegrimsvandring i Oslo regionen, i tillegg til at vi bidrar med tips og råd om pilegrimsvandring på Gudbrandsdalsleden.
For mange pilegrimer er senteret et naturlig sted å besøke for informasjon og veiledning, før de legger ut på sin vandring. Pilegrimssenter Oslo ligger i ved St. Hanshaugen i Oslo. 50 meter fra Gamle Aker kirke som er Oslos eldste bygning, og 20 minutter til fots fra Oslo Sentralstasjon.

På Pilegrimssenteret kan du kjøpe guideboken Pilegrimsleden: Oslo-Trondheim og annen spennende pilegrimslitteratur. VI selger også Pilegrimspass og pilegrimssouvenirer.

Hjertelig velkommen!

Bli godt forberedt!

På pilegrimssenteret får du all informasjon du trenger, pilegrimspass og -merker. Vi har til enhver tid oversiktskart og alle guidebøker for Gudbrandsdalsleden på tilgjengelige språk. Du får avgjørende informasjon om helt ferske endringer og justeringer av leden, om nye herberger og praktisk informasjon som gjør deg godt forberedt!
Read more

Samtalegruppe om tro og liv

Pilegrim vekker mange tanker i oss og iblant kan det være fint å få dele med hverandre om hvordan vi tenker om tro og liv. Hva betyr dette å være pilegrim for vår måte å leve på, være på og tenke? En torsdag i måneden, kl.18.30, møtes vi ved Pilegrimssenter for samtalegruppe.
Les mer

Pilegrimsmesse

En torsdag i måneden, kl.18.30, møtes vi for å feire Pilegrimsmesse i Gamle Aker kirke (Akersbakken 26). Etter messen er du velkommen på Pilegrimstreff med Pilegrimsfelleskapet St.Hallvard av Oslo ved Pilegrimssenter (Akersbakken 30).
Klikke her for å se datoene

Pilegrimskafé

I flotte lokaler inviterer vi Oslos befolkning og pilegrimer til pilegrimscafé hver pilegrimssesong. Serveringen varierer fra pilegrimsvafler, bakst og vår berømte pilegrimspølse. Dette er et tilbud som er verdt å få med seg enten man skal ut på langvandring eller ikke.

Vandre med hengekøy

Pilegrimssentrene i Oslo, Hamar og Granavollen jobber sammen om et hengekøyeprosjekt! Nå kan du hente ut en hengekøye (med overseil og myggnetting) i Oslo og levere den inn i Hamar eller på Granavollen. Tilbudet er gratis!

Pilegrimsvelsignelse

På pilegrimssenteret kan du også, uavhengig av livssyn eller konfesjonell tilhørighet, oppleve å bli sendt ut som pilegrimer ble i middelalder, med en pilegrimsvelsignelse av pilegrimspresten. – Spør om pilegrimspresten er tilstede!

Panhera

Våren 2018 lot Pilegrimssenter Oslo seg engasjere i en søknad om EU-midler, sammen med Universitetet i Oslo. Overskriften er «Cooperation for innovation and the Exchange of Good Practices». Prosjektets navn er Panhera (Pilgrim Accommodation and New Host Expertise in Rural Areas)
Les mer

Ansatte

Anna Runesson
Tlf: (+47) 480 52 949
Regional leder og pilegrimsprest
E-post:oslo@pilegrimssenter.no
Telefon og adresse:(+47) 480 52 949 // Akersbakken 30, 0172 Oslo
Åpningstider:

16. august – 14. juni
Ukedager kl. 09:30 – 15:30 (Ring og booke tid. Befaring av ledene skjer utenom sesong og ibland er kontoret derfor ubemannet)
Helger: stengt

15. juni – 15. august (pilegrimssesong)
Ukedager, kl. 09:30 – 16:00
Helger 10:00-14:00

Facebookhttps://www.facebook.com/profi...
Denne nettsiden benytter seg av informasjonskapsler, også kalt «cookies». Cookies er digitale fotspor som gjør Pilegrimsledens nettside best mulig for deg. Les mer om personvernet her.
Les mer om personvernet her.