Pilegrimssenter Oslo

Pilegrimssenter Oslo er sentralt lokalisert i Oslo ved vakre St. Hanshaugen, 50 meter fra Gamle Aker kirke, Oslo's eldste bygning. For de aller fleste pilegrimer er senteret et naturlig sted å besøke for informasjon, råd, tips og veiledning, før de legger ut på sin vandring på Gudbrandsdalsleden.

Det naturlige startpunkt

Pilegrimssenter Oslo er ett av seks regionale pilegrimssenter langs Gudbrandsdalsleden. Senteret har ansvar for tilrettelegging av pilegrimsvandring i Oslo regionen, i tillegg til at vi bidrar med tips og råd om pilegrimsvandring på Gudbrandsdalsleden.
For mange pilegrimer er senteret et naturlig sted å besøke for informasjon, råd, tips og veiledning, før de legger ut på sin vandring. Pilegrimssenter Oslo ligger i ved St. Hanshaugen i Oslo. 50 meter fra Gamle Aker kirke som er Oslos eldste bygning, og 20 minutter til fots fra Oslo Sentralstasjon.

Pilegrimskafé

I flotte lokaler inviterer vi Oslos befolkning og pilegrimer til pilegrimscafé hver pilegrimssesong. Serveringen varierer fra pilegrimsvafler, bakst og vår berømte pilegrimspølse. Dette er et tilbud som er verdt å få med seg enten man skal ut på langvandring eller ikke. MERK: Sesongen 2020 vil tilbudet på kafeen være et minimum grunnet korona-pandemien.

Bli godt forberedt!

På pilegrimssenteret får du all informasjon du trenger, pilegrimspass og -merker. Vi har til enhver tid oversiktskart og alle guidebøker for Gudbrandsdalsleden på tilgjengelige språk. Du får avgjørende informasjon om helt ferske endringer og justeringer av leden, om nye herberger og praktisk informasjon som gjør deg godt forberedt!

Pilegrimssenter Oslo jobber aktivt for å etablere og pleie relasjoner mot alle regionale aktører og samarbeider tett med fylkeskommuner, kommuner, kirker, frivillige lag og organisasjoner, og alle som driver pilegrimsherberger i regionen. Alt med det sikte å muliggjøre pilegrimsvandring for alle interesserte, en led som er godt skjøttet og merket, pilegrimsherberger som tilbyr overnatting og bespisning, kirker som er åpne. – Til glede både for pilegrimen og de mennesker pilegrimen møter.

Utenfor pilegrimssesongen er Pilegrimssenter Oslo kultursenter for pilgrim, med faste aktiviteter og møtepunkter for alle pilegrimsinteresserte. Pilegrimssenter Oslo er også sted for forskning og kunnskapsutvikling på pilegrim, historisk og aktuelt.

Pilegrimssenter Oslos særlige ansvarsområde strekker seg langs vestleden fra Oslo gjennom Bærum og Hole til Bønsnes kirke. Langs østleden fra Oslo gjennom Skedsmo, Ullensaker og Eidsvoll frem til området etter Lyssjøen.

Pilegrimsvelsignelse

På pilegrimssenteret kan du også, uavhengig av livssyn eller konfesjonell tilhørighet, oppleve å bli sendt ut som pilegrimer ble i middelalder, med en pilegrimsvelsignelse av pilegrimspresten. – Spør om pilegrimspresten er tilstede!

Ansatte

Roger Jensen
Tlf: (+47 ) 480 52 949
Regional leder
E-post:oslo.pilegrimsleden@icloud.com
Telefon og adresse:(+47) 994 72 407‬ / 480 52 949 // Akersbekken 30, 0172 Oslo
Åpningstider:MERK! Redusert åpningstid 2020 i sesongen grunnet korona-pandemien, pilegrimsaesongen er fra 15. juni – 15. august: Åpent hver dag fra kl. 10:00 – 14:30, i helger 10:00-12:00.
Utenfor sesongen, september – mai: Ukedager kl. 9:00 – 15:30, helg stengt.
Merk!Vi anbefaler alle besøkende å ta kontakt og avtale tid for besøk.
Denne nettsiden benytter seg av informasjonskapsler, også kalt «cookies». Cookies er digitale fotspor som gjør Pilegrimsledens nettside best mulig for deg. Les mer om personvernet her.
Les mer om personvernet her.