Pilegrimssenter Oslo

Pilegrimssenter Oslo er sentralt lokalisert i Oslo ved vakre St. Hanshaugen, 50 meter fra Gamle Aker kirke, Oslo's eldste bygning. For de aller fleste pilegrimer er senteret et naturlig sted å besøke for informasjon, råd, tips og veiledning, før de legger ut på sin vandring på Gudbrandsdalsleden.

Det naturlige startpunkt

Pilegrimssenter Oslo er ett av seks regionale pilegrimssenter langs Gudbrandsdalsleden. Senteret har ansvar for tilrettelegging av pilegrimsvandring i Oslo regionen, i tillegg til at vi bidrar med tips og råd om pilegrimsvandring på Gudbrandsdalsleden.
For mange pilegrimer er senteret et naturlig sted å besøke for informasjon, råd, tips og veiledning, før de legger ut på sin vandring. Pilegrimssenter Oslo ligger i ved St. Hanshaugen i Oslo. 50 meter fra Gamle Aker kirke som er Oslos eldste bygning, og 20 minutter til fots fra Oslo Sentralstasjon.

Dette er en test - B

Dette er en test - B

Dette er en test - C

Dette er en test - C

Dette er en test - D

Dette er en test - D

Pilegrimsaktiviteter – januar 2020

Torsdag 23. januar – Pilegrimsmesse 18.30 / Samling i Pilegrimsfellesskapet St. Hallvard 19.00

Kveldens tema i pilegrimsfellesskapet: Middelalder i stein!
Morten Stige er kveldens gjest. Han forteller om middelalderkirkene i regionen og hva som karakteriserer dem. Stige er blandt de fremste eksperter på middelalderkirker i Norge og har utgitt en rekke publikasjoner på området. Kvelden markerer også oppstart på bruk av det nye kirkepasset utviklet av Pf.St.Hallvard med fokus på regionens middelalderkirker.

Pilegrimsmessen feires i Gamle Aker kirke, samlingen i pilegrimsfellesskapet er i Pilegrimssenter Oslos lokaler, Akersbakken 30. For mer informasjon, trykk her! – Alle er velkomne, arrangementene er gratis!

Pilegrimsaktiviteter – februar 2020

Torsdag 13. februar – Pilegrimsmesse 18.30 / Samling i Pilegrimsfellesskapet St. Hallvard 19.00

Kveldens tema i pilegrimsfellesskapet: Pilegrimsvandring i Tyskland!
Våre egne i pilegrimsfellesskapet, Kari Torske og Erling Joar Fløttum, forteller om og viser bilder fra sin pilegrimsvandring høsten 2019. Hør om vandringen og «alle engelen vi møtte!» Det arrangeres også et kort årsmøte i løpet av kvelden.

Pilegrimsmessen feires i Gamle Aker kirke, samlingen i pilegrimsfellesskapet er i Pilegrimssenter Oslos lokaler, Akersbakken 30. For mer informasjon, trykk her! – Alle er velkomne, arrangementene er gratis!

Pilegrimsaktiviteter – mars 2020

Torsdag 12. mars – Pilegrimsmesse 18.30 / Samling i Pilegrimsfellesskapet St. Hallvard 19.00

Kvedens tema i pilegrimsfellesskapet: Olavsarven
Kveldens gjest er Hans-Jacob Dahl, leder av Pilegrimssenter Dovrefjell.

Pilegrimsmessen feires i Gamle Aker kirke, samlingen i pilegrimsfellesskapet er i Pilegrimssenter Oslos lokaler, Akersbakken 30. For mer informasjon, trykk her! – Alle er velkomne, arrangementene er gratis!

Pilegrimsaktiviteter – april 2020

Torsdag 23. april – Pilegrimsmesse 18.30 / Samling i Pilegrimsfellesskapet St. Hallvard 19.00

Kveldens tema: Labyrint – en pilegrimsvandring!
Anne Hilde Øigarden, tidliger prost og vandringsleder på pilegrimsvandringer i Valdres, er kveldens gjest. Hun setter fokus på labyrinter som uttrykk for pilegrimsvandring, både fra middelalder og i dag.

Pilegrimsmessen feires i Gamle Aker kirke, samlingen i pilegrimsfellesskapet er i Pilegrimssenter Oslos lokaler, Akersbakken 30. For mer informasjon, trykk her! – Alle er velkomne, arrangementene er gratis!

Pilegrimsaktiviteter – mai 2020

21.-23. mai: «St. Hallvard-vandring»
Pilegrimsfellesskapene St.Hallvard av Oslo og St.Hallvard av Huseby, inviterer sammen med Pilegrimssenter Oslo til pilegrimsvandring fra St. Hallvards Huseby i Lier til St. Hallvards- katedralen i Oslo, fra St. Hallvards fødested til hans gravkirke. Vandringen går over tre dager. Du velger selv om du blir med en eller flere av dagene. Gjennom vandringen vil St. Hallvards liv og historie stå i fokus. Vandringen avsluttes med «Pilegrimsdag» søndag 24. mai, biskopen av Oslo deltar.
Vandringen starter i Drammen på Kristi Himmelfartsdag, torsdag 21. mai, biskopen av Tunsberg deltar. Gjennom vandringen markerer vi at det er 1000 år siden Hallvard Vebjørnsson, St. Hallvard, ble født. Gjennom vandringen markerer vi også at Tunsbergleden offisielt åpnes, ordførere i Drammen, Asker og Bærum kommuner deltar.
Detaljert program kommer, men sett av dagene allerede nå!

24. mai Pilegrimsdag i Oslo
Regionens største pilegrimssamling finner våren 2019 sted den 24. mai, umiddelbart etter gjennomføringen St.Hallvard-vandringen fra Huseby/Drammen til Oslo, 21.-23. mai. Vi markerer Pilegrimssenter Oslo 10 år, St. Hallvard 1000 år og åpningen av Tunsbergleden!

Program:
11.00 Pilegrimsgudstjeneste i Gamle Aker kirke, ved bl.a. biskop Kari Veiteberg, fung. sokneprest Morthen Sørlie og pilegrimsprest Roger Jensen. Kantor Yngve Breievne. Hilsen fra Oslo kommune ved byråd for kultur Rina Mariann Hansen.
Gudstjenesten avsluttes med Invitasjon til velsignelse for «pilegrimer med og uten vandrestøvler på bena», ved inngangen til en ny pilegrimssesong.
12.30 Stor kirkekaffe: Vi griller «pilegrimens urtepølse». Under kirkekaffen er pilegrimssenteret åpent.
Under kirkekaffen markeres åpningen av Tunsbergleden. Spanias turistkontor er tilstede med informasjon om pilegrim i Spania. Det blir konkurranse med lodd-trekning. Også pilegrimsfellesskapene St.Hallvard og St.Jakob er tilstede med stands!
13.30 Dagens foredrag er ved leder av Oslo Byes Vel, Ole Rikard Høisæther: St. Hallvard 1000 år!

- Alle er velkomne, deltakelse er gratis!

Pilegrimssenter Oslo jobber aktivt for å etablere og pleie relasjoner mot alle regionale aktører og samarbeider tett med fylkeskommuner, kommuner, kirker, frivillige lag og organisasjoner, og alle som driver pilegrimsherberger i regionen. Alt med det sikte å muliggjøre pilegrimsvandring for alle interesserte, en led som er godt skjøttet og merket, pilegrimsherberger som tilbyr overnatting og bespisning, kirker som er åpne. – Til glede både for pilegrimen og de mennesker pilegrimen møter.

Utenfor pilegrimssesongen er Pilegrimssenter Oslo kultursenter for pilgrim, med faste aktiviteter og møtepunkter for alle pilegrimsinteresserte. Pilegrimssenter Oslo er også sted for forskning og kunnskapsutvikling på pilegrim, historisk og aktuelt.

Pilegrimssenter Oslos særlige ansvarsområde strekker seg langs vestleden fra Oslo gjennom Bærum og Hole til Bønsnes kirke. Langs østleden fra Oslo gjennom Skedsmo, Ullensaker og Eidsvoll frem til området etter Lyssjøen.

dfgd

dfgf

dfgsdf

dsgsdg

dsfgsdg

dfgsg

Pilegrimsvelsignelse

På pilegrimssenteret kan du også, uavhengig av livssyn eller konfesjonell tilhørighet, oppleve å bli sendt ut som pilegrimer ble i middelalder, med en pilegrimsvelsignelse av pilegrimspresten.

Ansatte

Roger Jensen
Tlf: (+47 ) 480 52 949
Regional leder
E-post:oslo.pilegrimsleden@icloud.com
Telefon:(+47) 480 52 949
Åpningstider:Pilegrimssesongen fra juni – august: Hver dag fra kl. 09:00 – 15:30, i helger 10:00-14:00.
Utenfor sesongen, september – mai: Ukedager kl. 09:00 – 16:00, helg stengt.
Merk!
Vi anbefaler alle besøkende å ta kontakt og avtale tid for besøk utenfor sesongen.

Les mer om arbeidet ved Pilegrimssenter Oslo:

Denne nettsiden benytter seg av informasjonskapsler, også kalt «cookies». Cookies er digitale fotspor som gjør Pilegrimsledens nettside best mulig for deg. Les mer om personvernet her.
Les mer om personvernet her.