Sylan - Trondheim 2020

Hvordan få Olavsbrevet uten å gå deg bort eller slite deg helt ut. Vår guide følger deg trygt fra Sylan til Nidaros slik at du kan bruke tiden på å nyte naturopplevelsen.

9900 NOK

  • Kvil på Knallen

  • Kirkvollen

  • Tydal kirke

  • Mat på Vertshuset Caroline

  • Skarddøra

Bli med på en 9 dagers pilegrimsvandring langs Romboleden, fra høyfjell til granskog, fra svenskegrensa til Nidarosdomen i Trondheim. Du vandrer en stund i stillhet hver dag, noe som gir deg tid til å ta inn den flotte Trøndelagsnaturen. Du blir mer og mer her og nå mens du nærmer deg målet. Som vandringsleder får du med deg Hilde Kirkvold har ledet denne vandringen 10 ganger.

 

PRAKTISK INFORMASJON

Vandringen er delt opp i dagsetapper, og du kan starte pilegrimsvandringen din fra ⌘Sylsjøen (160 km) eller fra *Gressli (100 km), se etappeplanen under. Vi har valgt å komme til Trondheim dagen før Olavsfestdagene starter og vi anbefaler en hviledag her før du reiser hjem.

Påmeldingsfrist er 15. juni. Det er et begrenset antall plasser. Maks antall deltakere er 12 stk og minimum 7 deltakere. Pris for hele turen er kr 9.900 eller 1.200,- pr overnattingsdøgn. Prisen inkluderer guiding, overnatting, mat og bagasjetransport. Eventuell avbestilling må skje innen 1. juli. NB: Du kan kun booke for hele dager. Avbestillingsgebyr på 1000,- etter 1. juli.

Vi tar forbehold om mindre endringer i etappeplanen og retten til å avlyse vandringen ved uforutsette hendelser som vanskeliggjør gjennomføringen.

 

STREKNING

Dag Strekning km/etasjer Overnatting
18⁄7 Trondheim - Kirkvollen 0 km/0 etasjer Buss til Kirkvollen ca kl 14 fra Trondheim, Kirkvollen, seng
19⁄7 ⌘Sylsjøen – Stugudalen 18/59 etasjer Kirkvollen, seng
20⁄7 Stugudalen – Kirkvollen 23/26 etasjer Kirkvollen, seng
21⁄7 Kirkvollen – Gressli 15/19 etasjer Spongtun samfunnshus ⁄feltseng
22⁄7 *Gressli – Flora 14/56 etasjer Folkvang samf.h. ⁄feltseng
23⁄7 Flora – Selbu kirke 22/42 etasjer Menighetshuset ⁄feltseng
24⁄7 Selbu kirke –Selbustrand 15/37 etasjer P. Morset Folkehøyskole/madrass
25⁄7 Selbustrand – Mostadmarka 15/48 etasjer Mostadmark kapell⁄ madrass
26⁄7 Mostadmarka – Sakskvik 24/42 etasjer Vikhammer søndre⁄feltseng
27⁄7 Saksvik – Nidaros 17/24 etasjer

Vandringen avsluttes ved Nidarosdomen. Vi er behjelpelig med bestilling av overnatting på Comfort Hotel Park fra  27. til 28.7. Hvordan komme seg til utgangspunktet? Lokalbuss til Kirkvollen ca kl 14:00 fra Trondheim og ca kl 15 fra Trondheim lufthavn, Værnes. Vi henter ved busstoppet. Middag etter ankomst på Kirkvollen. Vi transporterer deg til vandringsstart ved Sylsjøen 19/7.

 

PAKKELISTE

Bestikk, kopp, flat og dyp tallerken
Vannflaske
Termos
Sovepose
Sitteunderlag og liggeunderlag
Fjellsko/fjellstøvler som er inngått
Regntøy – det er vått i Trøndelag
Myggmiddel
Gnagsårplaster, fotkrem
Toalettpapir
Hodeplagg
Votter og lue
Badedrakt/badebukse
Håndkle
Dagstursekk
Sandaler eller andre lette sko til kveldsbruk
Bag til det som ikke bæres med under dagens vandring (blir fraktet mellom overnattingsstedene). Maks 2 kolli, hver på 15 kg.
Ta med dagstursekken og fjellskoene på gåturer på forhånd, så vet du at sekken og skoene passer.

 

PRAKTISK HJELP – SOSIALT FELLESSKAP

Den organiserte vandringen er et tilbud om hjelp til overnatting, bespisning og bagasjetransport underveis. Gjennom disse vandringene får du også delta i grupper der pilegrimene skaper et miljø langs vegen, noe som ofte er et savn langs våre ruter der det er færre pilegrimer enn i sydligere trakter. Det å begi seg på langvandring i fellesskap er en spesiell utfordring og en opplevelse både for nye og erfarne vandrere. Tilbudet er ment å skulle hjelpe interesserte i å oppleve det enkle pilegrimslivets gleder. Man må innrette seg i gruppefellesskapet og bistå hverandre, sammen med en vandringsleder og noen frivilllige medhjelpere. For flere praktiske råd se pilegrimsleden.no.

 

EGET ANSVAR

Før du melder deg på forutsetter vi at du er i stand til å gjennomføre en vandring på rundt 20 km om dagen over flere dager. Du er selv ansvarlig for reise og overnatting fram til Kirkvollen den 18.07 og fra vandringssluttsted. Videre forutsettes det at du har tegnet egne relevante forsikringer; reiseforsikring og evt andre personlige forsikringer du måtte trenge.

 

ER DETTE EN RELIGIØS VANDRING?

Olavsveiene til Nidaros er etablert med bakgrunn i kristne pilegrimsvandringer og blir derfor satt inn i en kristen kulturell sammenheng.  I dag går folk av mange ulike grunner. Du er velkommen uansett hva du tror eller ikke tror på. Du får besøke kirker undervegs og får tilbud om å bli med på en gudstjeneste, men det er ikke obligatorisk å delta.

160 km 9 dager 18.07.- 27.07.2020
Kirkvollen pilegrimsgård

Kirkvollen pilegrimsgård

Adresse:Kirkvollsvegen 39, 7590 TYDAL
Tlf:73 81 53 57, +47 952 95 954, +47 478 04 778
Nett:https://kirkvollen.no
Les mer
Mariakirken og Mariakilden

Mariakirken og Mariakilden

Les mer
Søndre Vikhammer Pilegrimsherberge

Søndre Vikhammer Pilegrimsherberge

Telefon:+47 45217330
Epost:post@sportogtrim.no
Adresse:Gullhaugveien 1 C, 7560 Vikhammer
Les mer