Historie og lokalmat: Vandring fra Munkeby til Stiklestad

Visit Innherred byr på en organisert pilegrimsvandring langs St. Olavsleden fra Munkeby Herberge til Stiklestad. Bli med på 2-dagers tur i pilegrimenes spor.

Fra 2100,-

Hør historier som strekker seg 1000 år tilbake i tid. Lær om Olav den Hellige og klosteret som lå i ferdselsåren, mellom Jämtland og Levanger. Få et innblikk i hverdagen til de franske munkene som lever i Munkeby Mariakloster. På disse turene er max antall 14 personer, en fin gruppe når man skal vandre sammen. For mer informasjon og bestilling Visit Innherred: Tel: +47 74 40 17 16. epost: post@visitinnherred.com

DAG 1
16.00 Ankomst Munkeby gamle kloster. Her blir det omvisning og dere får høre historien om klosteret.
17.00 Etter omvisningen drar dere til Munkeby Herberge hvor Håkon ønsker velkommen. Her får dere prøvesmake den populære Munkebyosten som produseres på Munkeby Mariakloster, like ved gården. Flere mener dette er Norges beste ost. Hva synes du? Sammen med osten får dere smake på Munkebyøl, laget spesielt til på Munkebyosten av Inderøy Gårdsbryggeri.
17.45 Avslapping og sosialt samvær.
19.00 Kvelden avsluttes med en to retters middag og overnatting på Munkeby Herberge.

DAG 2
07.00 Avreise til Munkeby Mariakloster for å være med på tidebønn.
07.15 Dere deltar på en tidebønn i Munkeby Mariakloster, sammen med munkene i klosteret.
08.00 En god frokost hos Munkeby Herberge.
09.00 Pilegrimsvandring til Stiklestad. Leden er en del av St.Olavsleden som går fra Stiklestad til Nidaros. Turen tar 4-5 timer, er 21 km lang og terrenget er lett å gå i med skog og mark. Områdene dere vandrer i gjennom har vært tyngdepunkter i norsk vikingtid og middelalder. Ved ankomst Stiklestad blir det lunsj og omvisning i Stiklestad kirke, St. Olavs kapell og langhuset Stiklastadir. Så er det tid til å slappe av eller til å gå rundt på Stiklestad på egen hånd.
19.00 Om kvelden smaker det godt med middag og dessert i lune omgivelser på Stiklestad Hotell. Overnatting på hotellet.

Turen koster fra NOK 2100 PR. PERSON inkl. – omvisning på Munkeby gamle kloster, smak av Munkebyost og Munkeby øl, to- retters middag og overnatting m/frokost på Munkeby herberge, omvisning på Stiklestad Nasjonale Kultursenter, to-retters middag og overnatting m/frokost på Stiklestad hotell. I tillegg kommer evt. transport av bagasje og guide. Om du kommer til Munkeby med bil, ordner vi med transport tilbake.

21 km 2 dager
Munkeby kloster

Munkeby kloster

Åpent:Hele året
Pris:Gratis
Les mer
Stikelstad kirke

Stikelstad kirke

Åpningstider i 2017:11/6 - 13/8 kl 11-18.
Les mer