Kontakt

Listen vår over «vanlige spørsmål» gir ofte svar på det folk lurer på. Se gjerne etter før du sender oss en mail.

Regionale pilegrimssenter

Vi har seks regionale pilegrimssentre på Gudbrandsdalsleden, og et på St. Olavsleden. Dersom du har spørsmål knyttet til et spesielt område langs Pilegrimsleden, kan du ta kontakt med det nærmeste pilegrimssenteret.

Regionale pilegrimssenter

? Ofte stilte spørsmål

 • Må man bestille overnatting i forveien?

  Vi anbefaler at du reserverer plass på herbergene i forkant. Det kan være små herberger med få sengeplasser, derfor er det lurt å sikre seg plass. Du finner liste over overnattingssteder her: link.

   

 • Hvor finner jeg overnattingssteder på kartene?

  Klikk på fanen "ledene" og velg ønsket pilegrimsled. Kart kommer deretter opp til høyre i skjermbildet, og på disse kan du trykke deg inn i ønsket område via markørene (tall/symboler). Overnattingsstedene er merket med en seng. Et annet tips kan være å bruke turplanleggeren, den hjelper deg å finne overnattingssteder langs pilegrimsleden, under fanen "overnatting". Vi har også en liste over pilegrimsherberger langs leden, du finner den her: link.

   

 • Hvor finner jeg spisesteder på kartene?

  Klikk på fanen "ledene" og velg ønsket pilegrimsled. Kart kommer deretter opp til høyre i skjermbildet, og på disse kan du trykke deg inn i ønsket område via markørene (tall/symboler). Spisesteder er merket med kniv og gaffel. Et annet tips kan være å bruke Turplanleggeren, den hjelper deg å finne proviant og servering langs pilegrimsleden, under fanen "proviant og servering"

   

 • Åpne kirker langs leden?

  Ikke alle kirker langs leden er åpne, men det kan godt hende at du møter noen som har nøkkelen ved kirken som gjerne åpner for deg når du ber om det.

 • Hvor finner jeg gode vandringskart?

  Vi har oversiktskart i papirformat, i tillegg kan du finne vandringskart for utskrift nederst under fanen "turplanlegger" eller ved å trykke her.

 • Jeg finner ikke frem på kartene - hvordan lager jeg etapper?

  Du kan enkelt lage egne etapper ved å bruke turplanleggeren. Klikk her for å komme direkte til denne: http://pilegrimsleden.no/no/map/plan

 • Hvordan regner jeg avstand på kartene?

  Den beste måten å beregne avstand på kartene er å bruke Turplanleggere.

  Åpne Turplanleggeren i to vinduer/nettlesere. En for for selve turen du planlegger, og en for å beregne avstander.

  I "beregningsvinduet" beregner du avstanden til de ulike etappene dine i START/STOPP feltet. For eksempel skal du beregne avstanden mellom overnattingsstedene Segard Hoel til Gumdal gård, så må du skrive inn det geografiske området (Se i kartet for å finne riktig navn) i startsted og stoppsted feltet.For Segard Hoel blir nærmeste geografiske navn Fossmoan og for Gumdal er det Gumdalen. Turplanleggeren beregner avstanden til ca. 34 km.

  Gå tilbake til "Turplanleggingsvinduet" og legg til overnattingsplassene i din turplan, hvis den beregnede avstanden passer deg. Hvis ikke, fortsetter du å beregne avstander til du finner det som passer deg.

 • Hvordan kan jeg skrive ut kart?

  Du finner kart for utskrift nederst under fanen "turplanlegger" eller ved å trykke her: http://pilegrimsleden.no/no/map/print

 • Hvordan er terrenget?

  Det er variert terreng. Du vil på pilegrimsleden vandre i både åkerrenner og på asfalt, opp bratte bakker, via myr og eng - og over klyv. Været vil gjøre gresset vått og asfalten varm. Vær forberedt på en variert vandring.

 • Hvilket skotøy skal jeg velge?

  Vi anbefaler å bruke inngåtte tursko, med god demping og stødighet. Noen velger fjellstøvler, noen velger goretex, noen velger tekniske løpesko med pusting og noen har med sandaler. Skovalg er individuelt, men vi veileder deg gjerne ift underlag på de ulike etappene om ønskelig, ta kontakt med de regionale pilegrimssentra.

 • Er det lett å finne frem - er leden godt merket?

  Leden skal være lett å finne, det skal være godt skjøttet og merket med pilegrimssymbolet. Vi anbefaler sterkt at du i tillegg tar med oppdatert kart og kompass.

 • Er det fare for snø på fjellet?

  Det kan være snø i fjellet, dersom det ikke er anbefalt å gå over Dovrefjell vil vi opplyse om dette. Værmelding finner du her www.yr.no

   

 • Kan jeg bestille bagasje transport?

  Flere av overnattingsstedene tilbyr bagasjetransport til neste overnattingssted. Forespør på forhånd. Pilegrimssentra hjelper deg evt. å bestille bagasjetransport med taxi eller via offentlig transport. Noen steder vil lokale pilegrimsfellesskap også hjelpe til.


   

 • Når kan jeg gå pilegrimsvandring, når er det best?

  Ulike former for pilegrimsvandring kan gås hele året. Det kan være flotte vårlige etapper, samt vakre høstlige opplevelser. Det er imidlertid best tilrettelagt ute i pilegrimsleden i juni - august ift merking og skjøtsel. Pilegrimsherbergene har også høysesong i disse sommermånedene. Dersom du planlegger en lengre vandring anbefaler vi å gå i sommermånedene.