Overnatting

Plasstoggo

Ligger langs Gudbrandsdalsleden
Plasstoggo ligger på Buvollen der pilegrimsleden krysser elva Vinstra. En gammel stue fra en husmannsplass som er restaurert. Den nydelige stuen er åpen for en rast eller overnatting.

Nett

www.vinstradalen.no/?page_id=20

E-post

vinstradalen@oppdal.com

Telefon

+47 926 01 266

Adresse

Driva, 7340 Oppdal

Pris

150 kr pr. person

Åpent

Hele året

Avstand

Ved leden

Merk

Ubetjent, ha med sovepose og mat.

Pilegrimsleden går som en rød tråd gjennom Vinstradalen og Loe utmarkslag som holder til i Oppdal kommune. I deres arbeid med å ta vare på kulturlandskapet og kulturarven, har de flere arbeidsoppgaver som vedrører pilegrimsleden. De har avtale om skjøtsel og merking av pilegrimsleden med kommunen, og jobber med å oppgradere den ved å knytte den opp mot kulturminner langs leden.

Et av prosjektene har vært å restaurere Plasstoggo, en gammel husmannsplass som ligger tett ved Vinstra elv i utkanten av Vinstradalen. Stua skal være stå åpen for pilegrimer og andre ferdafolk, og tilbyr enkel overnatting. Stua er trivelig innredet med en flott kleberpeis og inventar gitt i gave av folk på gårdene.
Stua ble åpnet 20. november 2010. Under åpningen fikk Vinstradalen og Loe utmarkslag årets Miljø og Kulturpris av Trønderenergi. Prisen fikk de for sin store innsats for kulturlandskap og pilegrimsled i Vinstradalen.
Plasstoggo er en ubetjent hytte. Ta med sovepose og mat. Enkel butikk på Smegarden 200 meter fra stua. Hytta står ulåst, det er ikke mulig med forhåndsbestilling. Plass til 2 pers. To sengebenker m⁄liggeunderlag. Gass og vedovn. Utedo. Vann fra elva Vinstra like ved. Giro og pengekasse for kontant betaling er i hytta. Ann Magritt Loe, sekretær⁄kasserer. tel: +47 926 01 266.

Denne nettsiden benytter seg av informasjonskapsler, også kalt «cookies». Cookies er digitale fotspor som gjør Pilegrimsledens nettside best mulig for deg. Les mer om personvernet her.
Les mer om personvernet her.