Pilegrimsleden | Lian restaurant
Spisested

Lian restaurant

Ligger langs Gudbrandsdalsleden
Lian Restaurant er Trondheims tredje eldste restaurant og har servert raus og folkelig tradisjonsmat siden 1933

Nett

www.lianrestaurant.no

Epost

kontakt@lianrestaurant.no

Adresse

Lianvegen 36 7025 Trondheim

Telefon

72 56 51 10

Åpen

Onsdager: 12 -15
Søndager: 12-16.30

I 1933 kjøpte Gråkallbanen det gamle gårdsbruket på Lian og bygde det karakteristiske runde funkisbygget som siden den tid har vært Lian Restaurants særegne merke. Lian er Trondheims tredje eldste restaurant som har hatt sammenhengende drift.

I 1953 overtok ekteparet Anna og Ingolf Vanvik Lian Restaurant. I årene som fulgte ble deres datter Helene og hennes mann Jan Schjølberg involvert i driften. Restauranten ble drevet av familien Vanvik/Schjølberg frem til 1996.

I 2005 kjøpte Inge Johnsen og Elisabeth Skonseng da de innså at de hadde funnet den perfekte plassen for å dyrke sine motto «en varig sanseopplevelse for en samling med mennesker» og «kortreist mat i godt selskap».

Lian Restaurant har mye historie i veggene, og vi forteller gjerne historien om restauranten, om en varig sanseopplevelse og om kortreist mat. Velkommen til en historisk opplevelse på Lian Restaurant.

Denne nettsiden benytter seg av informasjonskapsler, også kalt «cookies». Cookies er digitale fotspor som gjør Pilegrimsledens nettside best mulig for deg. Les mer om personvernet her.
Les mer om personvernet her.