Overnatting

Hæverstølen

Ligger langs Gudbrandsdalsleden
På Hæverstølen kan du oppleve en autentisk pilegrimsnatt

Nett

www.haaggaan.com

E-post

unni.larsen@rennebu.kommune.no

Telefon

+47 906 67 591 / +47 471 75 525

Adresse

Hæverstølen, Gamle Kongevei 2494, 7397 Rennebu

Pris

300 kr pr pers med egen sovepose. 400 kr pr pers inkl sengetøy. Telt 300 kr pr pers.

Åpent

Hele året. Stedet fungerer delvis som ubetjent herberge med sjølhushold.

Avstand

Ved leden, - 126 km fra Nidaros

Merk

Akkreditert Herberge. Utleie av sengetøy, salg av engangslaken/putevar. Utvalg av matvarer for salg. Selvhushold. Delt dusj/wc. Valuta: NOK / EUR. Kun kontanter. Norske gjester kan bruke Vipps.

Ekstra tiltak sesongen 2020

Alle gjester må kjøpe engangssengetøy til kr. 70,-

Ekstra tiltak sesongen 2020

Alle må forhåndsbestille pr telefon - senest 1 dag før ankomst.

Gårdstunet, med åtte tømmerbygninger fra 1600-1700-tallet, ligger idyllisk til ved leden. Her kan du bl.a. overnatte i et autentiske pilegrimshus - "Sælehuset", som er bygd og tilrettelagt for pilegrimsvandrere. Huset er en rekonstruksjon av et sælehus/ overnattingssted fra middelalderen.

Sælehuset har innlagt strøm. Her finnes kjøkken utstyrt for matlaging, soveplasser, langbord, vedovn, peis og tørkerist for fottøy. Du finner også et utvalg av matvarer til salgs (brød, smør, pålegg, middag, diverse drikke mm.).

Du kan overnatte i egen sovepose, kjøpe engangslaken/putevar eller betale for oppreid seng. Uteplass med flott utsikt. Et lite bibliotek med litteratur om natur, kultur og pilegrimsvandring er tilgjengelig for gjestene. Har stempel til pilegrimspass. Trådløst nettverk tilgjengelig.

Tilgang til dusj⁄wc⁄vaskemaskin i eget hus på tunet. Flere av de andre husene på gardstunet har også senger for overnatting (stabbur, eldhus, fjøs og smie). Totalt 20 sengeplasser. (Derav 4 doble senger og 12 enkeltsenger. Muligheter for flatsenger i tillegg)

Hæverstølen drives av Unni Larsen og Børge Dahle.

Dette overnattingsstedet er akkreditert og anbefalt av Nasjonalt Pilegrimssenter. Det har møtt samme krav og holder samme standard som overnattingsstedene langs Camino de Santiago og Via Francigena.

Gården har også et setertun med restaurerte seterhus til utleie ca. 6 km fra gården. Her er sengeplasser til 22. (10 doble senger og 2 enkle) Ønsker du å bo på setra, må du gjøre avtale på forhånd.

Denne nettsiden benytter seg av informasjonskapsler, også kalt «cookies». Cookies er digitale fotspor som gjør Pilegrimsledens nettside best mulig for deg. Les mer om personvernet her.
Les mer om personvernet her.