Kulturminne

Gjøvik

Opplands mest folkerike kommune

Nett

http://www.gjovik.kommune.no/

E-post

postmottak@gjovik.kommune.no

Telefon

+47 611 89 500

Med 28 600 innbyggere er Gjøvik den mest folkerike kommunen i Oppland. Gjøvik er også en kultur- og konsertby med nasjonale og lokale teateroppsetninger, folkefester og konserter av ulike slag. Gjøvik by vokste frem rundt Gjøvik Glassverk, som ble grunnlagt i 1807.

Byen har verdens største publikumshall bygget i fjell. Gjøvik Olympiske Fjellhall, som ble bygget til de XVII Olympiske Vinterleker arrangert i Lillehammer i 1994, huser hele 5830 mennesker.

Skibladnerhuset er et landemerke i Gjøvik. Her ligger Skibladner, hjuldamperen som seiler på Mjøsa om sommeren, i sitt vinteropplag. Inne i huset gir samspillet mellom vannflaten og glasset en helt spesiell akustikk - noe som kan oppleves under de mange konsertene som blir arrangert her.

Gjøvik kirke (1882) er en annen flott attraksjon. Den er bygd av tømmer og er en av få kirker i landet som er bygd i nygotisk stil.

Denne nettsiden benytter seg av informasjonskapsler, også kalt «cookies». Cookies er digitale fotspor som gjør Pilegrimsledens nettside best mulig for deg. Les mer om personvernet her.
Les mer om personvernet her.