Hamar Pilgrim Center

Pilegrimssenter Hamar er en av seks regionale pilegrimssentre, som ligger langs Gudbrandsdalsleden. Vi har ansvaret for tilretteleggingen av pilegrimsvandringer gjennom Hamarregionen, i tillegg til at vi også kan bidra med veiledning videre langs Gudbrandsdalsleden. Her kan du få tips og råd som forhåpentligvis gjør din pilegrimsopplevelse enda bedre.

Overnatting for slitne pilegrimer

Senteret har også et eget pilegrimsherberge med rimelig overnatting på flersengsrom. Vi har to soverom med gode senger fordelt på 4 og 6 sengeplasser. Herberget er basert på selv-hushold og du kan tilberede din egen mat i et godt utstyrt kjøkken. Det er kort vei til matbutikker og spisesteder. Som pilegrimsgjest har du tilgang til felles dusj og wc, håndvask og tørking av klær. Pilegrimssenteret er også et godt sted å være hvis du har behov for en ekstra hviledag.

Historisk beliggenhet

Pilegrimssenteret ligger vakkert til på Domkirkeodden, med utsikt mot Mjøsa og Domkirkeodden. Her lå en gang middelalderbyen Hamarkaupangen, med sin markedsplass og bebyggelse, og bispesetet med Korskirken og Domkirken. Restene av Hamarkaupangen ligger skjult under jorder og plener rundt senteret og gir nærhet til historien. Ruinene etter Domkirken er i dag beskyttet av et unikt glassoverbygg og er fortsatt et naturlig besøksmål for pilegrimer, som det var i middelalderen. (Foto: Ana Isabel Sauter)

Pilegrimsenterets hovedfokus

Pilegrimssenter Hamar har flere roller. Dets hovedoppgave er å gi veiledning og tilrettelegge for pilegrimsvandringer, samt bidra til utvikling av næringsvirksomhet langs leden i Hamarregionen. Pilegrimsleden gjennom Hamarregionen går langs Mjøsa gjennom kommunene Stange, Hamar og Ringsaker, fra Lyssjøen i sør til Lillehammer i nord.

Senteret skal på en miljøvennlig og skånsom måte, bidra til et bærekraftig reiseliv, gjennom ulike lokale vandringer, arrangementer og aktiviteter. Utviklingen av Pilegrimsleden skjer i tett samarbeid med senterets samarbeidspartnere, som er kommunene, fylkeskommunen, kirken, kulturlivet, frivillige lag og organisasjoner, muséer og næringsliv.

God merking og informasjon

God merking og tilrettelegging med informasjonstavler og rasteplasser, skal være med og bidra til den gode pilegrimsopplevelsen, og til større lokal og regional bruk - til fordel for folkehelse og kulturformidling. Merking av leden, kulturminnene og overnattingstilbudene, skjer i samarbeid med kommunene og frivillige aktører.

Besøks- og informasjonssenter

Hver dag fra mai til september, fungerer Pilegrimssenter Hamar både som besøks- og informasjonssenter og pilegrimsherberge. Et dyktig sommervertskap og frivillige, bidrar til de gode tilbakemeldingene fra pilegrimene.

Ansatte

Tone Stræte
Tlf: (+47) 474 78 266
Regional Manager

Kontaktinformasjon:

E-post:hamar@pilegrim.info
Telefon:(+ 47) 474 78 266
Adresse:Storhamargata 125
2315 Hamar
Åpningstider:Betjent i perioden 15. juni - 15. august, mellom kl. 09:00 -18:00. Ellers etter avtale.
Pris:300 NOK per person
Merk!Delt dusj/wc. Selvhushold. Gratis internett. Sengetøy og håndklær er inkludert i prisen. 1 km til Hamar sentrum. Har sykkel til utlån. 1 km til nærmeste kjøpesenter.
This site uses information capsules, also called “cookies”. Cookies is a digital footprint used as a tool by Pilegrimsleden to opitmalize the site for the users. Read more about our Privacy Policy here.
Read more about our Privacy Policy here.