Pilegrimssesongen 2021

Foto: Sigrid Lindstad

Sesongen er over for 2020, men selv om mange overnattingssteder og serveringssteder er stengt for i år, ligger fortsatt pilegrimsleden merket og klar for kortere eller lengre turer.

Det er vanskelig å forutsi hvordan sommeren 2021 vil bli og om det vil være trygt og ikke minst mulig å feriere utenfor landets grenser. Like vanskelig er det å forutsi om vi får mulighet til å ønske pilegrimer fra andre land velkommen inn på våre pilegrimsleder.

Vi som jobber med pilegrimsleden håper at situasjonen vil være forbedret når ny sesong kommer, men er forberedt på at det kan bli nødvendig med like stort fokus på smittevern som det har vært i år. Vi vil fortsette å følge utviklingen og følge de råd som myndighetene kommer med, så alle kan oppleve en trygg og god vandring langs våre leder også i tiden som kommer.

For å følge utviklingen og finne de siste oppdateringene rundt dette, kan dere følge denne lenken:

https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/fakta/reiserad-knyttet-til-nytt-koronavirus-coronavirus/#land-og-omraader-med-tilstrekkelig-lav-smittespredning

Vi skal fortsatt forebygge spredning av smitte, og Folkehelseinstituttets (FHI) føringer for smittevern legges til grunn for både vandrere og de som tilbyr service og tjenester langs leden.

For å sikre en trygg og god opplevelse for både gjester og vertskap ber vi om at følgende hovedprinsipp følges:

  • Ikke legg ut på pilegrimsvandring om du føler deg syk
  • Hold avstand, minimum 1 meter, og ta hensyn til andre, både vandrere og vertskap
  • Vær nøye med håndhygiene
  • Planlegg vandringen og bestill overnatting på forhånd
  • Vi oppfordrer til å ta med en flaske antibac i sekken

Uansett hvordan situasjonen blir fremover, vil pilegrimsleden i seg selv ligge åpen for en reise som berører, med rom for refleksjon, stillhet, vakker og variert natur, kirker, kulturminner, fysisk aktivitet og en arena for å utfordre seg selv. God vandring!

For oppdatert informasjon om turforslag, servicetilbudet, og tilgjengelige overnattingssteder se www.pilegrimsleden.no

Denne nettsiden benytter seg av informasjonskapsler, også kalt «cookies». Cookies er digitale fotspor som gjør Pilegrimsledens nettside best mulig for deg. Les mer om personvernet her.
Les mer om personvernet her.