Pakket for mye i sekken? Her er løsningen

Å pakke sekken til en pilegrimsvandring kan være utfordrende. Hvor mye klær trenger man, og hva gjør du om du har pakket varme klær og værmeldingen viser 30 grader og sol?

En kjent problemstilling

Denne problemstillingen møter pilegrimene hvert år. Norge er langstrakt med mye vær og det er krevende å pakke sekken med riktig utstyr og anbefalt vekt for pilegrimsvandring i Norge. Ofte pakker pilegrimer sekken med vinterklær, regntøy og annet som de ser de ikke har behov for. Sekken blir for tung og mye av gleden ved pilegrimsvandringen forsvinner når smerter og gnagsår på skuldrene gjør seg gjeldende.

Posten tilbyr en løsning

Nidaros pilegrimsgård i Trondheim kjenner godt til denne problemstillingen og har erfaring med hva pilegrimer ønsker å gjøre for å løse problemet; pakke ned overflødig bagasje og sende det til Trondheim så de kan hente det når de kommer frem. Derfor har Nidaros pilegrimsgård vært i kontakt med postkontoret i Trondheim sentrum og bedt dem om å ta imot pilegrimspakker som kan oppbevares hos dem lengre enn den normale maksgrensen på 3 uker. Dermed kan pilegrimer begynne å sende pakker til Trondheim hvor de vil bli lagret på postkontoret i sentrum fram til pilegrimene henter pakken sin.

Merk pakken med «pilegrim»

For å sikre at pakken får ligge på Trondheim sentrum postkontor utover maksgrensen er det viktig å merke pakken med «pilegrim». For at postkontoret skal klare å skille pilegrimspakkene fra resten, må de adressere posten slik:

Pilegrimene kan sende bagasjen som «Norgespakke» og adressere den slik:

Til: Pilgrim: «Pilegrimens navn»
Postboks 162 sentrum
7401 Trondheim

Normalt er det 3 ukers liggerfrist på poste restante men her gjør Trondheim sentrum postkontor et unntak.

VELDIG viktig at de skriver «Pilegrim» i forkant av navnet slik at de på postkontoret kan skille ut disse sendingene.

Priser blir etter standard pakkepris:
Norgespakke inntil 10 kg kr 180,- / over 10 kg kr 305,-. Pristillegg om den er lengre enn 120 cm på kr 129

Pakken oppbevares i 2 måneder før den blir sendt tilbake til fra sender.

Denne nettsiden benytter seg av informasjonskapsler, også kalt «cookies». Cookies er digitale fotspor som gjør Pilegrimsledens nettside best mulig for deg. Les mer om personvernet her.
Les mer om personvernet her.