Nytt regionalt pilegrimssenter på Kystpilegrimsleia

To av fire regionale pilegrimssentere er på plass langs Kystpilegrimsleia.

Tirsdag 10. mars åpnet Regionalt pilegrimssenter Selje på Kystpilegrimsleia. Åpningen fant sted på kommunehuset i Selje, og det ble samtidig markert åpning av Selje pilegrimsstove.

Regionalt pilegrimssenter Selje skal ha ansvar for koordinering med kommuner, fylket, næringsliv, Den norske kirke og frivillige om skilting, merking og tilrettelegging for pilegrimsferdsel ved de fem nøkkelstedene: Gulatinget i Eivindvik, Kvernsteinparken i Hyllestad, Svanøy, Kinn kirke og Selja kloster.

Nasjonalt pilegrimssenter ved avdelingsdirektør Hans Morten Løvrød deltok sammen med ordfører Alfred Bjørlo fra Stad kommune, Ragna-Sofie Grundt Moe frå Bjørgvin bispedømme og Marita Gunn Aarvik fra styringsgruppen for prosjekt Kystpilegrimsleia, og ønsket Gerd Fløde Bjørlo lykke til med drift av det andre åpne regionale pilegrimssenteret på Kystpilegrimsleia. Det er allerede åpnet et regionalt pilegrimssenter på Avaldsnes, og det skal om kort tid åpnes et regionalt pilegrimssenter i Bergen og et på Smøla.

En del av Nidarosdomen

Avdelingsdirektør Hans Morten Løvrød ved Nasjonalt pilegrimssenter overrekker en del av pilegrimsmålet, Nidarosdomen, til ordfører Alfred Bjørlo ved Stad kommune. En symbolsk handling som viser at Pilegrimssenter Selje er en viktig del av nettverket av St. Olavsveger til pilegrimsmålet og Olav den helliges gravkirke, Nidarosdomen.
Denne nettsiden benytter seg av informasjonskapsler, også kalt «cookies». Cookies er digitale fotspor som gjør Pilegrimsledens nettside best mulig for deg. Les mer om personvernet her.
Les mer om personvernet her.