Ny forskning på pilegrim

Har pilegrimsvandring terapeutisk virkning? Dette er en av flere problemstillinger som nyere forskning har sett nærmere på.

Nanna Natalia Jørgensen og Tor-Johan Ekeland fra høgskolen i Volda, Catherine A.N. Lorentzen fra universitetet i Sørøst Norge og John Eade fra University of Roehampton er forskerne bak artikkelen The Processes, Effects and Therapeutics og Pilgrimage Walking the St. Olav Ways. Artikkelen er publisert i International Journal of Religious Tourism and Pilgrimage og tar et dypdykk i terapeutiske virkningen av pilegrimsvandring i Norge. Forskerne har ønsket å utforske pilegrimenes motiver for å gå, hvilke mentale, fysiske og spirituelle prosesser kan oppstå på en pilegrimsvandring og effekten av pilegrimsvandring som en form for terapi.

Forskningen har hatt en kvalitativ eksplorativ tilnærming, der pilegrimer på Gudbrandsdalsleden har fylt ut spørreskjemaer i starten, underveis og i etterkant av vandringen. Artikkelen kan leses og lastes ned på The International Journal of Religious Tourism and Pilgrimage.

Denne nettsiden benytter seg av informasjonskapsler, også kalt «cookies». Cookies er digitale fotspor som gjør Pilegrimsledens nettside best mulig for deg. Les mer om personvernet her.
Les mer om personvernet her.